August 29, 2008 | In: ceilalti, personal, simplica-te

Time is life

Mulţi oameni mi-au spus că m-am mutat prea departe şi că fac prea mult pe drum până la Sibiu.

Ideea e că eu nu m-am mutat departe, pur şi simplu m-am mutat. Cât despre drum, well, hai să ne gândim puţin. Presupunând că stai în bucuresti, tu cât faci până la serviciu?

Unii vor spune 5 minute, alţii, o oră. Eu făceam cam 50 de minute. Şi nu erau simplu 50 de minute de stat pe scaun, erau 50 de minute de mers cu tramvaiul cu oameni înghesuiţi, fără aer, apoi de mers pe jos şi apoi de înghesuit în metrou, din nou şi apoi iar de mers pe jos. Vezi tu?.. pentru un om ca mine care are o uşoară fobie faţă de aglomeraţii, cele 50 de minute erau mult mai grave decât 8 ore de muncă. Problema era că şi seara, la întoarcere, se întâmpla la fel. So, în fiecare zi, 100 de minute de stres, suficient cât să mă facă să nu mai vreau asta şi următoarea zi.

Ştiţi cât fac acum de acasă până la birou? Well, aproximativ 1 minut, cam cât îi ia calculatorului să pornească. Şi, ciudat, nu mai mă înghesui cu nimeni în niciun tramvai impuţit şi nu mai mă izbeşte nicio doamnă care aleargă să prindă scun în metrou. E simplu, lucrez de acasă.

Dar apropo de faptul că m-am mutat departe.. Drumul până la Sibiu se face cam în 5 ore şi 15 minute, ceea ce înseamnă aproximativ 3 zile de mers şi venit de la serviciu în bucureşti, doar că în autocar am locul meu şi nu mă calcă nimeni pe picioare şi, ciudat, pot chiar respira.

Foarte mulţi oameni cu care am vorbit mi-au spus că nu se pot muta din bucureşti deoarece nu cred că ar găsi un salariu bun în alt oraş şi în foarte mare parte sunt de acord cu ei. Dar gândiţi-vă cât vă costă să trăiţi în bucureşti?

Cât vă costă minutele de dimineaţă şi minutele de seară, fie că punem aici preţul benzinei şi stresul din trafic, sau preţul biletului de ReATeBe şi de metrou şi aglomeraţia? Cât vă costă alergătura zilnică după un scaun? Să nu mai zic şi de cei care au chirii sau rate de plătit. Chiar se merită să îţi iei apartament şi maşină în bucureşti pentru ca apoi să stai blocat în trafic mergând spre birou, unde va trebui să munceşti o bună parte din zi doar pentru a-ţi plăti ratele la maşină şi la apartament, sau chiria? Cât te costă să găseşti un loc de parcare? Cât te costă să mănânci pe fugă un sanviş dimineaţa în loc să stai să îţi savurezi masa cea mai importantă din zi? Cât te costă să ajungi seara acasă şi să îţi dai seama că nu a făcut nimeni curat în urma ta de când ai plecat de dimineaţă şi nici să nu poţi face asta pentru că eşti deja prea obosit?

Care este adevăratul cost al traiului în Bucureşti? Oare dacă scazi acest cost din salariul tău şi compari cu salariul din alt oraş, va rămâne mai mare cel din bucureşti?

“Time is no longer money. Time is life.” (via Ciprian)

Related Posts:

11 Responses to Time is life

Avatar

ruxandra

August 29th, 2008 at 10:46

normal ca 50 de minute pe drum erau mai grave decat 8 ore de munca! pentru ca era singurul efort pe care il depuneai intr-o zi. ca doar nu te-ai gasit sa te lauzi ca munceai la birou? d’ooh!

Avatar

Ciprian

August 29th, 2008 at 14:26

de-acord.. :P E frumos sibiul dar uiti ca tot ce are Bucurestiul de oferit e lipsa de plictiseala.. e mult, e plin si tocmai asta il face atractiv. Faptul ca iti mai si ocupa putin timpul, faptul ca mereu va fi un club nou dragut de explorat, faptul ca Marea Neagra e aproape…
Dar pe langa toate astea, sincer, si eu m-as muta la Sibiu :P (m-ai tentat)

Avatar

Dan

August 29th, 2008 at 23:40

Fac naveta zilnic din afara Bucurestiului in capitala, si credeti-ma… e foarte, foarte obositor drumul. Pe langa nervii pe care ti-i faci din cauza oamenilor cu care esti nevoit sa calatoresti, mai este si durata destul de mare a calatoriei. Imi place ceea ce fac, dar nu imi place naveta. Plus ca sunt mari preturile apartamentelor/garsonierelor in Bucuresti si nu imi permit asa ceva.

Avatar

cornelia

August 31st, 2008 at 22:54

mi-e dor de tine tare…

Avatar

Tudor

September 1st, 2008 at 09:02

./whois Cornelia

Avatar

epic

September 1st, 2008 at 10:53

ba nene, si mie mi-e dor de tine! :D
anyway, cand imi trimiti si mie niste poze de pe acolo?

PS: Sa-mi zici un hotel/motel frumos pt ca vreau sa-ti vizitez orasul. :)

Avatar

Cristi Rus

September 2nd, 2008 at 17:24

Bun venit la Sibiu!

@epic – iti recomand http://www.pensiunea-rubin.com/
pret/calitate foarte ridicat.

Avatar

Andi Stancu

September 2nd, 2008 at 17:27

Tu ce vinzi aici pana la urma ? Ca tot ce ne spui ne determina sa lucram de acasa, nu sa ne mutam din Bucuresti.

Asadar, de ce m-as muta in Sibiu ? :p

Avatar

Sorin

September 22nd, 2008 at 15:03

propun sa organizam o excursie cu “clasa” ca sa-l vizitam pe sandu la sibiu……..care se baga?

Avatar

Bogdan

September 22nd, 2008 at 15:05

Ma bag si eu, chiar daca nu va cunosc. :D

LE: Sorin, vezi ca ai un xss pe blog, la cautare.

Avatar

Sorin

September 25th, 2008 at 20:35

Atat de mult il iubiti voi pe sandu….halal……Bogdane…..mergem decat noi doi fratica ca lumea e ocupata…nu vezi

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857