September 8, 2009 | In: ceilalti

Economia globală sau cine pe-a cui o freacă

Deşi niciunul dintre noi nu poate afecta economia mondială, ea ne poate afecta pe toţi. Fiecare dintre noi este o rotiţă într-un angrenaj enorm, şi deşi fiecare aducem o contribuţie infinit de mică economiei mondiale, aceasta se poate lipsi de fiecare dintre noi aşa cum se lipseşte un ceafă-lată de coaja unei seminţe.

Economia globală

Photo by woodleywonderworks

Cu toate astea toată lumea, de aproximativ un an, nu a făcut altceva decât să se îngrijoreze de această “economie-globală”. Ne este frică de ea şi credem că în orice moment ne poate “scuipa” afară şi nu vrem asta. De ce? Poate pentru că trăim într-o societate unde avem nevoie de bani pentru a trăi? sau poate pur şi simplu ne-a fost indusă această nevoie. Poate că dacă am distruge toate fabricile, băncile,blocurile şi toate clădirile care există, chiar mâine am găsi moduri de a supravieţui fără bani. Pentru că vedeţi voi oamenii nu au nevoie de bani ca să se nască aşa cum nu au nevoie de bani nici pentru a trăi, atât timp cât au apă de băut şi o prună de mâncat.

Dar nu vreau să intru în toată teoria conspiraţiei cu toată lumea lucrează de fapt pentru a îmbogăţii o mână de oameni ai planetei – deşi eu o consider adevărată, dar poate totuşi mai sunt şi corporatişti care citesc asta acum, aşa că nu are sens să dezbatem problema degeaba.

Revenind la economia globală şi starea ei de sănătate.. explicaţia e foarte simplă – atunci când unii o freacă, li se scoală altora… exact aşa funcţionează economia asta… Aşa că data viitoare când stai în biroul tău şi iei o pauză de la dat buzz-uri pe messenger, ia întreabă-te: Eu oare pe a cui o frec acum de fapt?

http://www.dariusdadooblog.blogspot.com/

Related Posts:

1 Response to Economia globală sau cine pe-a cui o freacă

Avatar

fcb

September 29th, 2009 at 17:31

stiam eu ca e adevarata! (daca pana si chiar tu o zici) casazicasa

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857