Angajatul lunii


Brainwashing consists of any effort aimed at instilling certain attitudes and beliefs in a person, sometimes beliefs in conflict with the person’s prior beliefs and knowledge.

Angajatul lunii
Sunt uimit in fiecare zi de generatia asta tanara de angajati romani. Asa cum se duc ei sa se angajeze si prefera sa se duca la “firmele mari” pentru ca apoi sa se poata lauda la prieteni si cunostinte ca sunt angajati ai companiei X.

Angajatul perfect pentru companiile mari corespunde de multe ori cu tanarul roman si e simplu de inteles de ce. Romanii sunt de cele mai multe ori interesati exclusiv de salariu cand se duc la un interviu. Iar companiile acestea sunt interesate de oameni care sa nu aiba suficient de multa personalitate sau opinie de sine, sau care sa isi doreasca sa demonstreze foarte multe in fata celorlalti “in numele companiei”. Ce lucru in echipa? Ce echipa? Sunt doar o turma de oameni care arata la fel, se imbraca la fel, au acelasi vis, au aceeasi mod de a vorbi si “sunt foarte mandri ca fac parte din multinationala X”. Fiecare lupta pentru el, pentru a le demonstra celoralti ca este mai bun, fiecare isi urmareste interesele, isi creaza relatii cu toti ceilalti, dar niciuna nu e bazata pe ceva solid, ci de multe ori pe discutii despre “bunaciuni” si masini cand e vorba de barbati sau de colegele de la alt departament ca sunt prea “bitches” cand e vorba de femei.

Si oameni din astia, dupa cum spuneam sunt cautati peste tot, pentru ca daca vrei sa speli cu cineva pe jos, trebuie sa ii dai impresia ca face asta pentru ca acolo va calca Dumnezeu peste 3 zile, si ca numele lui va fi trecut pe lista personala a lui Mosu’. Si nu e nimic mai simplu decat sa le bagi cateva fraze la angajare si in rest din cand in cand gen “aici vei face parte dintr-o companie cu renume in care fiecare om este foarte important.”, “munca ta este apreciata pana la cel mai inalt nivel” sau alte concepte gen “filozofia grupului nostru” si sa il imbraci la fel ca pe ceilalti, cel mult sa ii pui logo-ul pe sapca sa se poata lauda si la prieteni cu sapca branduita de firma ce ii mananca sufletul.. Intr-un cuvant, fa-l sa simta ca toata compania respira pentru el, cand de fapt, el respira doar pentru companie, ca si colegul lui de “cub”, ca birou, este un concept destul de delicat in aceste cazuri.

As vrea sa fac o infuzie pe creierul acestei generatii post comuniste de urmasi a unei alte generatii de frustrati comunisti care si-au invatat copii sa aprecieze doar banii in lumea asta si sa isi omoare vecinul pentru a-i lua capra, in loc sa stranga bani impreuna sa isi ia o vaca.


2 responses to “Angajatul lunii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.