Anul meu statistic


Cum la sfarsitul anului unii trag linie si isi calculeaza cati bani au facut, cate haine si-au cumparat, iar altii cati useri au avut pe blog.. eu am zis sa combin intr-un fel statisticile blogului meu cu viata mea din acest an.. Pana la urma, posturile imi sunt influentate de comportament, iar comportamentul de intamplarile de zi cu zi.. Asadar, iata statisticile anului meu..

Perioada:
Perioada

Prima parte a anului(1 ian – 21 iulie), dupa cum se poate vedea, cu toate ca am inceput in forta, inspiratia a inceput sa dispara, sau poate, pur si simplu, creativitatea o foloseam in alta parte decat in a mai scrie ceva pe blog. Nu prea mi-am permis sa stau si sa contemplu asa mult.. sa analizez si sa rationez pe cat de mult mi-as fi dorit si asta se observa clar.. Nu imi puteam gasi cuvintele daca vroiam sa scriu ceva.. de multe ori simteam ca nu am nimic de spus. Este totusi interesant cum a fost o perioada de revenire pe undeva prin mai.. insa s-a stins si ea repede..
Perioada1

A doua parte a fost mult mai activa si mai vibranta.. Nu prea am mai stat locului, nu am mai avut timp nici sa ma plictisisesc, nici sa imi vad o mare parte din prieteni si din cunoscuti. Totul a devenit mult mai dinamic, a inceput sa imi displaca bucurestiul din ce in ce mai mult, vizitele la Sibiu au inceput sa se amplifice (de obicei, zilele unde vedeti trafic foarte putin, coincid cu plecari de-ale mele din capitala). A se vedea “peak-ul” de pe 6 decembrie cand felicitarile au fost la mare cautare(o sa vedeti mai jos linkuri). Eh, tot in aceasta perioada a fost si ziua pe care am declarat-o ca fiind ziua cea mai buna din acest an pentru mine si in mod interesant este prezentata ca ziua cu cel mai slab trafic pe blog din aceasta jumatate..
Perioada2

PageHumanviews
Blogul “se lauda” cu vreo 8500 de vizite, cu 18.000 de pagini(media de 2,11 pagini pe vizita).. Eu le-am transpus cam asa in viata.. Anul asta am interactionat de vreo 8500 de ori cu ceilalti.. insa cu siguranta cred ca am vazut vreo 18.000 de oameni peste tot pe strada si prin locurile unde am fost.. ceea ce e mai important este ca, probabil am avut in medie schimbate 2,11 cuvinte cu fiecare din acestia.. (“hello” & “ciau”, erau de obicei suficiente)
Pageviews

Bounce rate-ul reprezinta rata userilor care odata intrati pe o pagina o parasesc fara sa mai dea click pe ceva (more info) . In viata, bounce rate-ul (definit de mine) este rata cu care mai interactionezi cu o persoana, dupa ce ai interactionat odata.. Si da.. bounce rate-ul meu de anul asta.. a fost cam 62.94%. Timpul mediu pe blog a fost de 3:42.. ce e drept cam asta a fost si timpul meu mediu de a observa din ce sunt facute persoanele de langa mine.. si da.. anul asta, 26,06% din oamenii cu care am interactionat au fost noi pentru mine.
Bounce

“Vizitatorii” mei de anul asta eu fost destul de multi ce e drept.. insa e interesant cum s-au ingramadit mai mult in partea a doua a anului.. in prima parte o “restrictie de trafic” m-a tinut din a interactiona prea mult cu altii..
Vizitatori

Sursele de trafic ale unui site se impart in referrals, pentru vizitatori care ajung pe site de pe un alt site, direct si motoare de cautare. Si eu, anul acesta, am cunoscut oameni cam in acelasi fel: majoritatea (45,59%), i-am cunoscut direct, 41,29% i-am cunosut prin altii, iar restul de 13,12% i-am gasit cautand ceva anume..
Surse de trafic

Pentru viitor:.. nu imi doresc decat rezultatele cautarilor sa fie mult mai reprezentative… asta e tot.. cat pentru voi, uite ca v-am pastrat pentru final.. in primul rand sa va multumesc, deoarece voi, sau mai bine zis, chiar tu, care citesti acum, ai reprezentat cel putin un punct, sau o linie pe toate aceste grafice.. Sa va multumesc deoarece m-ati trimis la Deva.. deoarece ati interactionat cand a trebuit, deoarece ati citit ce am avut de scris.. deoarece, chiar daca de multe ori nu ati inteles despre ce vorbeam ati continuat sa cititi..

Topul posturilor
— toate coincid cu niste zile foarte interesante —
1. Mesaj de la mos Nicolae — 6 nov — Felicitarea a fost de mare exceptie..
2. Nu uita sa visezi — 3 Aug — Fata care vroia sa zboare
3. Imbecililor — 11 sep — Am fost calcat de masina pe culoarea verde a semaforului
4. Hai cu mine — 22 iul — Discutia despre ce te-ar tenta sa te arunci..

Altele:
Oamenii, in medie, imi viziteaza blogul cel mai mult la ora 11(602 vizite) si cel mai mult stau pe blog la ora 4 dimineata(7:25 min), iar tendinta de a-mi parasi blogul fara sa mai citeasca si alt post se manifesta la 8 dimineata.. Banuiesc ca e inutil sa mai spun ca se aseamana cu ce se intampla in realitate.. pentru ca la 11 toata lumea stie sigur ca am ajuns la serviciu, asa ca e momentul sa ma anunte ce e de facut sau sa ma caute pe messenger si/sau telefon.. e clar ca dimineata, cam pe la 8, se manifesta multe tendinte de a parasi ceva.. iar despre putinele ore 4 pe care le-am apucat treaz.. nu pot decat sa confirm ca au fost mult mai intense in medie decat orice alta ora..

Ar mai fi de zis ca orasul Maidstone a dat, in medie, cele mai lungi vizite (una singura de 21:41 min) urmat de Frankfurt si Nuremberg, insa cele mai multe vizite au fost tot din Bucuresti, din Iasi si Alexandria..
Harta oraselor

Si ca de incheiere, daca anul asta blogul si voi m-ati trimis departe, la anul, imi voi lasa si mai mult soarta in mainile intamplarii, ale blogului si ale voastre..

Sa ne vedem, cu bine.. in 2008 (, in Sibiu)

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.