Brânză de vaci, lapte de vacă, unt degeaba


Am fost la cumpărături. DA, din nou! Şi NU, nu m-a mai agăţat niciun scouter de talente, ca data trecută. Probabil s-au speriat când m-au văzut cu teancul de serveţele în jurul nasului, căci răcit-am de când nu v-am mai vorbit.

Acum mănânc o piersică, asta după ce am mancat o placintă cu brânză. Bună plăcinta, ce e drept, chiar nu se compară cu cea din metrou de la vitoriei. Plăcinta cu brânză dulce şi stafide din pasaj de la Victoriei este mult prea bună. Căci vedeţi voi, bucureştiul nu suge chiar aşa complet. Are şi părţile lui bune, ascunse sub pământ ce e drept ;) . Dar să mă întorc la ce începusem că mereu încep ceva şi nu termin. Ce e drept asta mi-au reproşat şi câteva din fostele prietene – că încep şi nu termin. Eu le-am zis să fie ele sănătoase, eu am terminat de mult nici nu am inceput..

Aşadar înapoi la plăcintă, căci despre ea vorbeam. Şi cum mâncam eu din ea, văd pe etichetă – da plăcintele în Sibiu au etichetă – că este facută din brânză de vaci . Eu, îmi dau seama că laptele din care era brânza nu era de la o singură vacă, dar chiar aşa de exacţi vor să fie? Păi vă daţi seama că asta ar schimba totul? În special în industria de fast food:

  • Un hamburger de vită vă rog şi o porţie de cartofi prăjiţi
  • Avem hamburger de vite, dacă doriţi iar la prăjit avem de dimineaţa un singur cartof, fiind modificat genetic probabil o sa mai ţină pentru încă vreo 2000 de clienţi.
  • Bine, atunci daţi-mi un McFish !!

Şi plecând de la brânză şi grăsimi ajungem la unt. Da, untul, acel produs alimentar care a fost înlocuit de margarină pe mesele românilor care oricum vor muri de inimă aşa ca e bine.

Untul este un produs destul de bun, nu ştiu de ce, dar aşa am auzit eu de la alţii. Unt am încercat să mănânc şi eu de dimineaţă, în speranţa că e bun. Şi bun a fost, până când a trebuit să îl întind pe pâine. Este cel mai de căcat lucru să întinzi unt pe pâine care e abia scos din frigider. Cu atât mai mult cu cât frigiderul este unul de mare perspectivă, care nu se opreşte niciodată din cauză că nu îi mai merge termostatul, iar temperatura stă cam pe la 0 grade înăuntru.

Şi stând cu untul netartinabil pe felia de pâine şi cu cuţitul într-o mână am început să mă întreb unde am greşit. Păi să vedem, untul e bun, trebuie să mâncăm unt. Trebuie să îl ţinem în frigider să nu se strice. Pentru a-l mânca, trebuie să îl întindem pe pâine. Pentru a-l întinde pe pâine, trebuie să aibă o temperatură mai ridicată decat cea la care ar trebui să stea pentru a nu se strica. OK, eu cum dracu mănanc unt pe pâine??

P.S. Unii oameni sunt la fel ca untul. Dacă eşti prea rece cu ei, nu “îi poţi întinde”, dacă eşti prea călduros – “se vor strica”.

,

3 responses to “Brânză de vaci, lapte de vacă, unt degeaba”

  1. Incearca sa musti din paine si sa lingi untul, asa nu mai murdaresti nici cutitul de unt, si nici nu te mai chinui sa il intinzi. Daca nu reusesti incearca si tu alta mancare care nu necesita atata initiativa :))

  2. Uite o metoda ingenioasa (necesita putina dexteritate in manuirea cutitului): se taie feliute cat mai subtiri (proportional cu dexteritatea) cu care se acopera felia de paine in genul caramizilor. Sau (pt informaticieni) ca in problemele alea stupide de olimpiada in care trebuia sa gasesti acoperirea optima a unei forme geometrice folosind dreptunghiuri.
    Si se poate servi asa, sau se poate astepta pana se topeste si se intinde. Se va topi muult mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.