exuberanta, tupeu, credinta si patriotism strain


ma dezgusta bucurestiul asta din ce in ce mai mult. cu fiecare secunda e din ce in ce mai infect.. si stiu, stiu ca am mai zis asta de zeci de mii de ori, dar ma simt obligat sa o fac din nou. chiar nu vad de ce cineva si-ar dori sa traiasca aici. da, e plin de superficialitati, dar in esenta nu e nimic in acest ‘simplu oras’ pentru cineva ca mine. e mort social si nu poate fi resuscitat cu siguranta. este un oras omorat de propriile reguli si de propriile metode de abordare. nu ma impresioneaza absolut cu nimic. este lipsit de orice simt si de orice apropiere de oamenii pe care ii are. pe bune, ce e atat de interesant aici?? sa fie lipsa timpului? , oamenii ingrijorator de stresati?, aglomeratiile imense?.. pentru un oras care este atat de aglomerat este extrem de ‘gol’. nu stiu, uite Sibiu, uite Cluj, uite Timisoara. acelea sunt orase.. aceia sunt oameni.. aici nu prea sunt oameni.. eu unul nu i-am gasit, si ii caut de atat timp peste tot; prin tramvaie, metrouri, locuri ascunse.. nu sunt nicaieri, parca i-a mancat.. da, bucurestiul distruge oameni. am vazut-o intamplandu-se si foarte probabil ca mi se intampla si mie.. tampit oras, ciudati oamenii.. bucurestenii – o rasa ciudata, un amestec nefericit de vise, exuberanta, tupeu, credinta si patriotism strain.nota: dupa cum spuneam , nu toti, majoritatea

,

One response to “exuberanta, tupeu, credinta si patriotism strain”

  1. Ar fi dragutz sa auzi si parerea unui bucurestean “ciudat nefericit, exuberant, tupeist” care a vizitat si orasele mentionate de tine mai sus..care are “tupeul”,(trasatura tipic bucuresteana) sa posteze pe blog-ul tau un drept la replica, lezat nu de lucrurile scrise la adresa acestui “preafrumos” oras cat de observatiile copilaresti facute la adresa locuitorilor sai. E pacat sa folosesti acest oras ca de sac de box si mai mult de atat sa-l lovesti cu forta data de frustrarea neadaptarii tale aici.

    Te asigur ca nu este un oras “mort social”, dimpotriva, incerc sa-mi aduc aminte cand m-am distrat ultima oara in Cluj sau Sibiu dupa ce s-au inchis muzeele. Glumesc, chiar m-am distrat si acolo.. dar nu cred ca, ca si potential aceste orase se pot compara. Am prieteni emigrati aici din orasele mentionate de tine, satui sa se duca in aceleasi 3 locuri sa vada aceeasi 3 prieteni si sa se plimbe in aceleasi 3 parcuri over and over again. Sa nu mai vorbim de lipsa unor perspective de viitor (hmm, ceva ma face sa cred ca de asta esti si tu aici..in “the promised land”) psss, stii ca la un moment dat eram mai putin de 2 milioane de suflete aici? Si ghici ce? rata natalitatii a scazut simtzitor in ultimii 10 ani pe aici.

    Da, intradevar este aglomerat, este cald, sunt si oameni de kkt..dar de aici pana la a spune ca “majoritatea” sunt asa. well cred ca ai facut o afirmatie doar pentru a consuma oxigen.De curiozitate, cati prieteni ti-ai facut aici?

    sfatul meu este sa gandesti mai constructiv sa lasi ura asta gratuita la o parte si sa fii comunicativ si in afara blog-ului tau. Cred ca asa vei observa ca “bucurestenii” sunt si ei oameni care impartasesc cu tine: caldura, praful si aceleasi tramvaie in care mergi tu. Uite poate asa poti si lega o discutie cu ei. Sa fi sincer mi se pare pueril sa spui ca suntem oameni de kkt doar pentru ca traim aici.

    Si ca sa-ti arat ca nu-s un om de kkt, ma ofer sa beau o bere cu tine, pe care nu m-ar deranja sa o platesc eu, asa ca esti din Alexandria :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.