Let’s undo it, Romania!


Bănuiesc că ştiţi cu toţii de pe acum de proiectul Let’s Do It,  Romania!

Un proiect excepţional, din punctul meu de vedere, ce a fost îmbrăţişat destul de repede de mulţi oameni de prin online-ul nostru, dar care nu va avea niciun efect semnificativ în România.

E clar pentru toată lumea că România are o mare problemă cu gunoaiele, fie ele în oraşe sau în afara lor, însă ceea ce nu mi se pare clar este modul în care această campanie încearcă să rezolve problemă.

Proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi.

Eu sunt de acord cu acea curăţenie..  şi să zicem că foarte mulţi oameni vor ieşi şă facă puţină curăţenie.. fiecare cum poate, dar problema gunoaielor în ţara noastră nu sunt de fapt gunoaiele, ci cei care le produc. Gunoaiele nu sunt decât o consecinţă a problemei. Degeaba vor curăţa unii câmpii întregi când alţii vor veni şi vor face acelaşi lucru.

Totuşi, din citatul de mai sus şi din activitatea celor care fac parte din proiect nu am auzit nimic despre cum va fi îmbunătăţită infrastructura şi nici despre amenzile acelea nu am auzit nimic.. Poate pentru că statului nu-i pasă?? E simplu, atât timp cât idiotul va putea să îşi arunce resturile pe jos, el asta va face în continuare.

Repet, problema României nu sunt gunoaiele, ci gunoaiele care produc gunoaie.

Tu ieşi la curăţenie pe 25 Septembrie?


2 responses to “Let’s undo it, Romania!”

  1. Asa e Aurelian, problema e gunoiul care produce gunoiul. Sunt foarte de acord, cred ca toti suntem… si de acord, si constienti de asta. Dar, poate dintr-un optimism exagerat, sper ca puterea exemplului nu e pierduta definitiv.

    Sper ca in tara in care autoritatea nu prea are chef sa dea cu amenzile in votant, macar un sfert din gunoiul care produce gunoiul, care a vazut niste extraterestri curantandu-i locul de joaca, va avea bunul simt sa foloseasca tomberonul.

    Speranta moare ultima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.