Nepotriviti, potrivit regulilor


Nepotriviti, potrivit regulilor

Regulile si legile stau la baza majoritatatii sistemelor sociale.. Regulile sunt peste tot, in familie, in companie, in scoala, in facutlate, oriunde. Dar ceea ce mi se pare mie important este ca majoritatea oamenilor nu cunosc regulile si in acelasi timp nu le incalca niciodata. Ganditi-va cate din legile statului cunoasteti(asta daca nu cumva sunteti avocati).. e clar ca nu prea multe, dar in acelasi timp nu le-ati incalcat niciodata (cel putin nu grav, sau nu ati stiut), iar asta este un lucru normal, deoarece legile si regulile in societate sunt facute pentru ca oamenii anormali sa se conformeze, nu pentru cei normali..

Si daca mergem putin la regulile interne in companii, atunci ne dam seama ca este o mare greseala sa faci astfel de “legi”, deoarece daca oamenii trebuie sa le respecte, inseamna ca ei, in mod normal nu le-ar respecta, ceea ce inseamna ca ei sunt “anormali”, cel putin pentru compania ta. Asadar, oamenii aceia nu trebuie sa fie la tine in companie pentru ca nu va potriviti. Ei nu se pot exprima asa cum vor si nu vor avea satisfactie..

Regulile in companii ar trebui sa ramana morale si mutuale.. orice depaseste aceasta limita, este clar ca ceva nu se potriveste, fie ca oamenii nu sunt la fel ca si compania, fie ca se vrea sa se impuna anumite limite, fortate. De aici, rezulta numai greseli.. pentru ca daca oamenii nu sunt ca si compania, inseamna ca HR-ul nu si-a facut prea bine datoria.. pentru ca, dupa cum spuneam, trebuie sa atragi oameni ca si tine, iar daca cineva vrea sa impuna limite.. atunci rezultatele nu vor fi decat limitate..

Eu nu am citit niciodata manualul de ordine interioara.. sincer, nici nu ma pasioneaza.. daca se va intampla sa incalc vreo regula, inseamna ca nu m-am potrivit eu cu theei

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.