Nu sunt impotriva manelelor, doar nu imi plac


Define your hairstyle, don’t become it.

Nu sunt impotriva manelelorM-am saturat sa aud peste tot cum toti sunt importiva manelelor, cum toti le urasc si isi astupa urechile cand le aud. Trebuie sa recunosc ca nici mie nu imi plac, dar asta nu inseamna ca fac alergie la ele. Pe bune, sunt multe genuri care nu imi plac si sunt cam la acelasi nivel in mintea mea ca si manelele, nu sunt unele mai sus si unele mai jos, pur si simplu nu imi plac. Ah..ca oamenii care le asculta e posibil sa fie de o anumita natura?!.. poate, nu stiu, nu i-am intrebat pe fiecare in parte, dar pana la urma nici anumite stiluri de hip hop nu sunt deloc departe, din contra, sunt multi oameni care asculta manele si asculta si hip hop. Si sunt multe alte genuri care sunt asociate, dar nu inseamna ca este o legatura neaparat intre aceste genuri de muzica. Vroiam sa spun, ca este o prostie sa spui ca un anumit gen de muzica, doar unul dintre ele, este prost. Este o apreciere total subiectiva si lipsita de sens.

Haideti sa facem o analiza usoara. Manelele sunt un gen de muzica ce provine din turcia. Este, defapt genul cantat de rromii din Turcia. Ce e drept a fost importat si la noi tot de catre rromi si a poi a fost extins in multe din paturile sociale. Chiar, daca imi aduc aminte bine, stiu foarte multi oameni care apreciau acest gen la inceput si ma intrebau de ce nu imi place. Sunt sigur, insa ca daca i-as intreba acum mi-ar spune ca de fapt nu le placeau suficient de tare, doar asa, ca ceva care era la moda.

Sunt sigur insa , ca foarte multi, astazi, nu pot spune ca apreciaza acel gen de muzica deoarece ar fi asociati in mintea celorlalti cu un anumit gen de oameni, cu o anumita patura sociala si ei ar simtii ca nu fac parte de acolo, ca sunt mai superiori. Sincer, as vrea sa vad pe cineva, care are puterea, tupeul si curajul sa spuna, “mie imi plac manelele”, si sa nu corespunda cu acea imagine pe care toti o avem in minte cand ne gandim la acest gen de muzica. Pana la urma este un stil oriental si sunt multi carora le place si totusi de ce oare manele sunt excluse la un asa nivel??

Site-uri anti-manele si mii de oameni care se stramba si isi schimba fata cand aud aceasta muzica pe strada. E clar ca nu le place, si sunt perfect de acord, dar pentru mine nu e nici o diferenta intre tipul din 32 care asculta manele pe telefon si cel din metrou care asculta Tiesto.. sincer, ii dispretuiesc la fel de mult, dar nu am nimic cu muzica nici unuia, doar ca nu imi place, pentru ca nu este stilul meu de muzica.

M-am saturat sa fiu influentat de cei care au suficient de putina personalitate incat sa creada ca daca asculta un stil de muzica, ce ar putea sa le placa, vor fi instant asociati cu un anumit gen de oameni si ca nu vor mai scapa.

So, nu sunt impotriva manelelor, doar ca nu imi plac, la fel cum nu imi plac nici oamenii carora le plac dar nu pot sa recunoasca acest lucru.

, ,

4 responses to “Nu sunt impotriva manelelor, doar nu imi plac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.