Portabil


What a lot we lost when we stopped writing letters. You can’t reread a phone call. (Liz Carpenter)

Portabil

Si ca tot vorbeam de oameni, ma gandeam asa ca fiecare dintre noi are anumite grupuri de prieteni sau cunostinte in care “evolueaza” desi poate nu se simte bine deloc acolo, insa nu poate pur si simplu sa “plece”.

Nu stiu daca are vreun sens ceea ce spun, dar uite, ca o sa incerc sa dau alt exemplu. Fiecare dintre voi are un numar de telefon, si ma refer aici la telefoanele mobile. Fie ca sunteti abonati Orange, Vodafone, Cosmote, Zapp, aveti un numar de telefon al vostru. Atunci cand v-ati luat prima oara telefon, majoritatea ati selectat una din aceste companii in fucntie de prietenii vostrii si de apropiati. Era clar ca daca gasca voastra avea telefoane (sa zicem) la Vodafone, v-ati luat si voi la Vodafone. Well, daca intre timp, relatia cu oamenii pentru care ati ales un anumit furnizor de servicii, nu mai este asa de buna, sau pur si simplu vreti sa treceti la un alt furnizor, deoarece considerati ca ati avea mai multe avantaje?.. Nu prea puteti face asta, nu-i asa? Pentru ca acum toti va stiu acest numar, si e aiurea sa anunti pe fiecare in parte ca nu mai ai numarul vechi. Si cum tot acest lucru, nu face decat sa va tina pe loc si cu lantul de gat de operatorul de telefonie, nu ramane decat resemnarea.

DAR, acum cateva minute mi-a ajuns pe mail un comunicat al ANRCTI, prin care era anuntat demararea proiectului de portabilitate a numerelor de telefon.. Adica, mai pe romaneste, de anul viitor veti avea optiunea de a va pastra numarul de telefon, atunci cand va mutati in alta retea. De abia astept oferta de telefonie mobila a celor de la RCS & RDS, sau poate un abonament Orange.. :D.. nu de alta dar Vodafone-ul, m-a cam lasat cu ochii in soare de cand tot traiesc clipa.

Anyway, cum ziceam, cateodata e bine sa evadezi din cercurile in care te invarti, si sa stii ca poti face asta oricand vrei, fara repercursiuni.. ;) Independenta e buna.


One response to “Portabil”

  1. Eu sunt pe vodafone si majoritatea au pe cosmote, unii au pe orange… nu ma intereseaza sa trec de la o firma la alta . Conteaza ca am telefon mobil si ca vorbesc. Atat. Restul nu ma intereseaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.