Printre boi, măgari, nesimţiţi şi obsedaţi sau Minunea de a fi bărbat


Nu prea îmi place fotbalul, deşi ştiu care e offside-ul. Nu mă pasionează telefoanele mobile, deşi vorbesc la ele destul de mult. Nici maşinile nu prea mă tentează, dar ştiu ce este cardanul.

Ştiu că nu fac cinste rasei masculine şi câteodată, parcă aş vrea să îmi cer scuze fetelor că nu fluier după ele pe stradă şi nici nu le pun mâna pe cur fund sau că nu mă holbez fix în decolteul lor când îmi vorbesc.

Am încercat. Mi-am propus să cobor scările mai crăcănat, aşa cum face orice bărbat adevărat, să mă holbez după fufe fete în tramvai şi să comand de fiecare dată bere când ies în oraş. Totuşi ceva nu mergea. Nu puteam, şi în încercarea mea de a adera la acest grup social păream mai ridicol decât ar fi trebuit.

Apoi am zis, că dacă tot nu e chip să fiu suficient de stereotipic, aş putea chiar încerca să “astup” găurile dintre cele 2 mari grupuri (femei – bărbaţi). Am stat şi m-am gândit la lista neagră a lucrurilor pe care nu le fac bărbaţii, şi din cauza cărora se plâng femeile.

Din start am scos epilatul(meu), orgasmul multiplu(al ei) şi nunta la castel(a noastră?!). Nu am mai rămas cu multe şi nici nu mai eram foarte încrezător în această teorie însă de îndată ce i-am spus că îmi place că şi-a asortat fardul cu bluza, mi-am dat seama că era o pâine de mâncat acolo. Ochii i s-au facut mari şi privirea i-a rămas uşor în loc. Nu pot să cred. Ai observat! Nu era ca şi cum aş fi ştiut ce să îi spun mai departe, aşa ca i-am spus şi eu: Evident!

De acolo totul a mers perfect, cerceii se asortează cu unghiile roz, eşarfa cu ochii albaştrii.. Ea părea entuziasmată, iar eu nu înţelegeam de ce.

Ideea e că:

Nu e greu să ieşi în evidenţă când eşti înconjurat de bărbaţi. Trebuie doar să te comporţi normal.

P.S. Dacă eşti femeie şi citeşti asta, nu ţi-o lua în cap. Şi la voi e la fel, dar să nu intrăm în detalii, ar fi de ajuns să te întreb când i-ai spus ultima oară “Mulţumesc!”, fără să fi fost vorba de un buchet de trandafiri la mijloc, un cadou, un compliment, sau ca ţi-a deschis uşa, ori, şi mai rău, te-a dus până acasă. (Sunt tot bou la origine (: )

,

One response to “Printre boi, măgari, nesimţiţi şi obsedaţi sau Minunea de a fi bărbat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.