Pseudo-destin


Pseudo-destinDexonline.ro defineste destinul ca fiind:
1. Soartă, viitor.
2. Forţă sau voinţă supranaturală despre care se crede că hotărăşte în mod fatal şi irevocabil tot ce se petrece în viaţa omului.
iar versiunea engleza a Wikipedia il defineste ca fiind un viitor predeterminat, sau o serie predeterminata de evenimente.

In ultimele zile v-am tot intoxicat cu destinatia mea de concediu.. de parce voi nu aveti destul pe cap, mai trebuia sa vin eu sa va bat la el. Ideea este ca am incercat sa combin oamenii si internetul si calculatoarele pentru a crea un fel de destin, un pseudo-destin. M_am plictisit de decizii predefinite, de lucruri prea mult gandite si de planuri facute cu luni inainte. Vreau ceva spontan, instananeu si pe care eu sa nu il pot controla. De asta am avut nevoie de ideile voastre, si de o aplicatie care sa aleaga intampaltor una din ele. Pentru ca aplicatia, chiar daca foloseste o functie la randu-i pseudo-intamplatoare, va alege una din destinatii, fara sa stie daca in destinatia 5 este mai interesant decat in 48. Aplicatia, nu poate fi subiectiva, doar inexacta. Iar faptul ca au fost tot felul de destinatii nu face decat sa ma bucure, pentru ca nu au fost de un singur fel, nu au fost toate de la munte, sa zicem.. ci au fost raspandite pe unde ati vrut fiecare.. Asta depinde de voi si nu de mine.

Destinul meu, pentru cateva zile, nu va mai fi al meu. Pana la urma, asta este forma umana a destinului – man made destiny. Pentru ca daca viitorul meu este deja stabilit, totul, de la decizia mea de a-mi organiza astfel concediul si pana la bitul din procesorul care va extrage la intamplare destinatia.. totul, a fost deja hotarat cu mult inainte. Dar uite ca voi mi-ati facut destinul. Voi i-ati impus limite destinului, si mi-ati creat mie viitorul. Pentru ca, intr-adevar, datorita unui simplu click, eu o sa ajung intr-un anumit loc in urmatoarele 24 de ore.

Inca un motiv pentru care am facut acest lucru, este pentru ca mereu blogul a fot influentat de evenimentele din viata. Era timpul ca evenimentele din viata sa fie influentate de blog, de voi cei ce cititi si comentati.

Va multumesc! In primul rand, celui care mi-a ales destinatia, apoi celor care ati comentat, celor care ati citit, care ati zis ca sunt nebun, care ati zambit cand ati auzit, care ati fost curiosi sa vedeti ce se intampla. Multumesc pentru ca ati participat la acest episod al filmului din viata mea. Era si timpul ca viata sa fie ‘user-generated’.. viata 2.0, daca imi permiteti .

Ne vedem mai tarziu, pe saptamana asta.. pana atunci, vreau sa va las in compania blogului lui Octavian, care tocmai s-a casatorit zilele astea. Hmm, cum ar fi sa facem si o nunta 2,0?! :D

Pentru cei care nu stium, plec la Cetatea Devei

, ,

6 responses to “Pseudo-destin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.