Ziua Z


UPDATE: Destinatia aleasa este Cetatea Devei..

Astazi voi afla unde ma duc in concediu.. adica unul din locuri.
Daca aveti flash player instalat si vizualizati acest post in interfata site-ului si nu in RSS reader, ar trebui sa vedeti mai sus aplicatia care va extrage la intamplare un numar dintre cele corespunzatoare destinatiilor din baza de date. Puteti accesa aplicatia si pe pagina aceasta.
Sa va explic despre ce e vorba.
Aplicatia genereaza numere la intamplare, la fiecare jumatate de secunda, in limita celor prezente in baza de date. Acest lucru se va intampla pana la ora 18 cand toate aplicatiile se vor opri si se vor sincroniza la acelasi numar, numarul ales intamplator. Pentru a va explica si mai bine, as vrea sa dezvolt putin. Aplicatiile ruleaza pe computerul fiecarui utilizator. Astazi(luni), la orele 18, fiecare aplicatie deschisa, intr-un browser, indiferent unde, va incerca sa trimita numarul generat de ea in acea prima jumatate de secunda serverului. Daca in momentul in care un mesaj de la una din aplicatii ajunge la server si niciun alt mesaj nu a ajuns inainte, acesta este salvat ca fiind numarul extras si este returnat acelei aplicatii, fiind semnalizat acest lucru. Daca un mesaj nu ajunge primul, serverul ignora mesajul si trimite inapoi aplicatiei numarul deja extras. Tinand cont ca verificarea se face la fiecare jumatate de secunda, toata aceasta treaba cu mesajele care ajung primele sau nu, se va intampla intr-un timp foarte scurt.Sper ca si cei cu orientari tehnice si imaginatie mai scazuta au reusit sa inteleaga ceva.. oricum, intrati fie pe aceasta pagina de blog, fie pe pagina aplicatiei astazi pana la ora 18, pentru a putea vedea live modul in care se extrage destinatia si a afla unde o sa plec in concediu..Info:
1. dupa extragere comparati numarul extras cu numele din tabel
2. Inca mai puteti adauga destinatii pana la orele 17 aiciUpdate: Nu se mai pot adauga destinatii..

,

4 responses to “Ziua Z”

  1. Hmm, si daca as modifica ora PC-ului? Nu ar trimite mesajul inaintea oricarui alt mesaj?

    Mai mult, nu as putea sa manipulez datele de POST si sa trimit un numar pe care l-am ales in mod specific, si nu aleatoriu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.