Guvernul României a fost astăzi atacat.. de două ori


Astăzi a avut loc un incident la Gurvern.

Mai exact, Adrian Sobaru, cunoscut pentru protestul din 2010 în care s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, a intrat cu mașina personală în curtea Guvernului, forțând bariera.

Partea interesantă este că mașina este o Dacie 13010 break. Nu vreau să îmi imaginez care sunt procedurile anti-tero ale pazei de la Guvern, dar mă gândesc că dacă poți intra cu o Dacie 1310 fără prea mari probleme, cu un camion nu te oprește nimeni. Suntem safe oricum, serviciile veghează!

Pe de altă parte, tot astăzi a avut loc audierea Președintelui-Director a TVR, Stelian Tănase. Asta în urma unui interviu în care se plângea de faptul că se fac mari presiuni politice. Introducerea pe care a făcut-o mi s-a părut foarte bună. Deși nu a dat clar nume, cred că a arătat că poate și că nu are probleme în a spune că nu este normal ceea ce se întâmplă. Puteți urmări declarația mai jos, iar toată audierea este disponibilă pe site-ul TVR.

Ce se va întâmpla până la urmă cu TVR-ul? Va depinde fix numai de ce fel de oameni va avea la conducere (inclusiv în consiliul de administrație și cel director, care de cele mai multe ori include o serie de politicieni), dar cred că precedentul declarațiilor lui Stelian Tănase este unul de bun augur. Cum ar veni, guvernul a fost atacat de două ori astăzi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.