Șase luni, cinci zile, nouă kilograme


Undeva pe la jumătatea lui Iunie mi-am dat seama că mă îngrășasem foarte mult. Ajunsesem la 79 kg, ceea ce era record absolut pentru mine. Cu atât mai mult, părea că orice aș fi mâncat, corpul meu avea să decidă că vrea să folosească pentru mai târziu.

Mi-am zis că “gata!”, s-a dus vremea cu metabolismul rapid care arde tot ce bagi în corp însă am decis că era momentul să slăbesc. Mă simțeam greoi și mă obosea fizic uneori. Chiar dacă alergam, mi-am dat seama că înlocuiam toată energia depusă cu alta, și chiar și în plus. Am decis că trebuie să-mi fac un plan. Cu nu sunt adeptul curelor de slăbire și ale diferitelor tipuri de înfometări, mi-am zis că pot să reușesc doar prin mai multă mișcare.

M-am hotărât că primul pas e să îmi dau seama câtă mișcare făceam în acel moment și am zis că ar fi bine să văd mai exact cât merg pe zi – până la urmă, munca în fața calculatorului nu te solicită prea mult. Așadar, m-am găsit într-o seară căutând aplicații care folosesc telefonul ca și pedometru pentru a-mi calcula numărul de pași. Am găsit rapid una ce se numea Noom Walk: Pedometer. Părea să fie ce căutam, însă am găsit o aplicație de la aceeași oameni cu un nume interesant – Noom Weight Loss Coach! Părea să fie exact ce căutam – cineva/ceva care să mă ghideze. Am urmărit video-ul de prezentare și a avut sens – fără cure, fără prostii fără o săptămână mere, una carne, una apă – totul părea straight-forward. Așa că am instalat aplicația și am început să o folosesc.

La început m-a întrebat câteva date despre corpul meu și mi-a spus să aleg care este ținta de greutate. Cum în mintea mea aș fi fost extraordinar de încântat dacă ajungeam sub 73 (pe undeva pe la 71-72), am zis că pot pune o țintă mai joasă și am ales 70 de kg. Mi-a arătat un plan de slăbit conform căruia urma să scad în greutate câte puțin în fiecare săptămână până ajungeam la cele 70 de kg. Părea că aș ajunge undeva în Noiembrie. Noiembrie?!.. cine are timp până atunci? mi-am zis.

Am început să am grijă ce și cum mănânc. Tot ce mâncam sau beam puneam în aplicație și așa conștientizam cum mă afectează fiecare pahar cu vin, fiecare friptură, și tot așa. Am descoperit că unele lucruri merg mai bine, altele nu. Oricum.. a fost relativ greu la început, mai ales că nu am respectat planul de pe aplicație și am încercat să îl fac și mai greu decât era – cine avea timp până în Noiembrie? De asemenea, am început să fac constant mișcare, era important să mă țin de program. Asta părea și cea mai dificilă parte.

După vreo lună jumătate, am început să folosesc din ce în ce mai rar aplicația, însă am rămas cu învățăturile primite și cu informațiile din articole.

Șase luni și cinci zile mai târziu, cântarul de sub mine a arătat 69.9kg! Fără cure idioate, fără stres prea mare și fără rezolvări rapide și de durată, doar cu informație, cu tehnologie și cu voință. Iar acesta este graficul cu evoluția greutății mele în timp:

graph

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.