7. Sa nu preacurvesti


I discovered my wife in bed with another man, and I was crushed. So I said, ‘Get off me, you two!’

sa nu preacurvestiStiti cum e atunci cand deodata va vine in minte un fragment din ceva (un text, o propoztiei, o imagine) numai ca nu va puteti da seama de unde? .. si de obicei va tot “bate la cap” acest fragment pentru multe zile pana cand abandonati cautarea sau descoperiti din ce face parte.
De cateva zile in continuu imi tot venea in minte un fragment de propozitie. nu mai stiam de unde este, dar stiam ca facea parte din ceva care imi placea mult. la inceput era doar intonatia si cateva cuvinte cuvinte “daca esti.. atunci nu.. daca totusi.. atunci nu.. ” Asta era tot. si din ce in ce mai mult imi mai venea cate o chestie in minte “daca esti bou.. atunci.. “?!.. nimic.. si murisem aici, si nu puteam sa imi dau seama ce era si de unde.. pana asta seara cand prietenul Gogu m-a lamurit ca de obicei. toata chestia era un banc. un banc foarte bun, de altfel.. asa, moralizator, cum imi place mie. iata si bancul, cu toate ca nu l-am gasit asa cum il stiam eu, va spun varianta care imi place mie..:

Un bou si cu un magar,prieteni vechi de-o viata, satui de viata lor la o ferma se hotarasc sa fuga. Nu le mai convenea munca istovitoare si nici traiul asa ca pleaca ei amandoi pe un drum. merg ei cateva ore bune tot povestindu-si ce o sa faca fiecare acum ca sunt liberi. Boul ca o sa isi faca o familie, magarul ca o sa isi faca o firma, fiecare cu gandurile lui. La un moment dat, drumul se bifurca si se hotarasc ei doi sa se desparta.
– Uite ba, magarule, tu te duci pe acolo si eu ma duc pe aici.
– Pai cum ma, boule?! si nu o sa ne mai vedem vreodata.
– Uite cum facem: mergem fiecare pe drumul nostru si peste fix 10 ani ne intalnim exact aici sa vedem ce a realizat fiecare.
Se inteleg ei si se despart, urmand sa se intalneasca peste zece ani.
Trece tot acest timp, iar peste fix zece ani, apare o limuzina in acel loc. se da jos boul din ea, imbracat la costum, un adevarat om de afaceri. Il asteapta pe magar 10 minute, 20, 30, dupa 45 de minute ajunge si magarul, pe jos, amarat, slab, vai-de el. Boul, ingrijorat:
– Tu esti magarule?!
– Eu sunt ba boule, ce sa faci, viata nu a fost chiar asa cum o vedeam eu acum 10 ani. Dar vad ca tu o duci bine.
– Pai, o duc destul de bine. vezi mi-am facut si eu afacerea mea si imi merge bine. am o nevasta foarte frumoasa. Am si o casa mare cu multe dormitoare. Da’ chiar uite, ca tot suntem prieteni de cand eram la ferma, haide ca te primesc sa dormi la mine. NU trebuie sa imi platesti nimic, iti asigur eu masa si acoperisul deasupra capului. bine?
Magarul accepta oferta boului si plecara amandoi in limuzina catre casa primului. Ajungand acasa, boul ii face cunostinta magarului cu Joiana lui si le spune ca trebuie sa plece putin intr-o intalnire de afaceri. Pe drum insa, boul isi aduce aminte ca a uitat ceva acasa si se intoarce, prinzandu-l pe magar cu sotia lui in pat.


Morala:
1. Daca esti bou, sa nu te-nsori.
2. Daca esti bou si te insori, sa nu iti iei nevasta o vaca.
3. Daca esti bou si te-ai insurat si cu o vaca, sa nu ai prieteni magari.

, ,

2 responses to “7. Sa nu preacurvesti”

  1. Ce banc trist! magarul a fost un ratat toata viata, nu a fost in stare sa-si faca o viata buna si sa duca un trai linistit! Iar boul a fost urat de l-a inselat nevasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.