Bărbierind oamenii de pe faţă


Când te bărbiereşti, e ca şi cum ai îndepărta o relaţie lungă..

M-am bărbierit. Nu mai făcusem acest lucru de vreo 2 luni cred. Pe faţă nu mi se mai vedeau decât ochii aşa ca am luat lama în mâna dreaptă şi am sperat că se va termina repede.

Numai că în cele 40-50 de minute de bărbierit au avut timp să îmi treacă tot felul de lucruri prin cap. Evident tot despre oameni si relaţiile dintre aceştia. Mi-am dat seama că barba este la fel de greu de dat jos ca o relaţie lungă care a tot crescut peste tot pe “faţa” ta.

Prima dată te gândeşti că parcă nu îţi mai place şi vrei să o dai jos pentru ca începe să te deranjeze. Apoi, crezi că dacă o să o mai tunzi puţin o să îţi placă la fel de mult cum îţi plăcea înainte. Dar asta nu te ţine decât puţin. Realizezi că totuşi nu va schimba mare lucru, doar va mai prelungi puţin momentul în care va trebui cu adevărat să o dai jos de tot.

Mai întâi trebuie să o tai cu foarfeca pentru a o aduce la un nivel mai mic, de abia apoi te pregăteşti propriu zis să o înlături. Nu ştii exact de unde să începi, pare ca şi cum nu se va sfârşi, însă de abia aştepţi momentul acela, pentru că realizezi că te vei simţi mult mai uşurat.

Încet, încet, îţi regăseşti faţa. Treci prin momente de uşurare, bucurie, sau regret, unul câte unul. Nu mai eşti sigur dacă îţi stă mai bine fără sau nu. Apeşi mai tare pe lamă, pentru că ştii ca nu te mai poţi întoarce. Speri doar să ajungi repede “la un mal”. Lama începe şi ea să se tocească şi ai impresia ca totul universul complotează împotriva ta, ceea ce te înverşunează şi mai tare.

Acum vrei să termini cu orice preţ. Nu mai ştii exact care a fost motivul pentru care ai vrut iniţial asta, dar acum totul pare un motiv suficient de bun. Vrei doar să termini, să scapi. Fiecare fir de păr ce încă nu a fost tăiat te enervează şi încerci în repetate ori să îl tai. Nu îl mai vrei.. Ţi-a stat prea mult timp pe faţă, a fost bine, dar acum te enervează.. nu mai stă cum vrei.

Într-un final ajungi la un rezultat. Nu ştii dacă este cu adevărat ceva ce îţi place sau ţi se potriveşte, ştii doar că-i diferit. Te obişnuiseşi cu acea barbă. Te simţi împăcat, măcar ai terminat.

Acum nu ai decât încă o suprafaţă pe care poţi crea o noua barbă, de data aceasta exact aşa cum vrei tu. Până la următorul bărbierit..


One response to “Bărbierind oamenii de pe faţă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.