Customizabil


Cel mai mare avantaj al Linuxului este în acest moment posibilitatea de a îţi face sistemul de operare absolut unic prin modul în care funcţionează sau lucrează, însă nimeni nu stie asta.

Acesta este şi motivul pentru care în ultimele zile am stat exclusiv pe Ubuntu, spre disperarea oamenilor care vroiau să îmi trimită fişiere pe Y! messenger :P.  Priviţi bine ce poate să facă în video-ul de mai sus, şi în plus, nu trebuie să aştepţi 6 ani pentru o schimbare de interfaţă.

Partea proastă este că durează câteva zile configurarea pentru userii încă începători, ca mine, dar apoi, este o plăcere să lucrezi pe acest sistem.

Sunt aproape sigur că linuxul va începe să atragă din ce în ce mai multi utilizatori, şi în special pe cei care vor sisteme exclusive şi customizabile după gusturile lor. Sisteme care să arate bine şi să se comporte cat mai bine cu minim de resurse. Cred că Linuxul, şi mă refer mai mult la Ubuntu, este de abia la început. În câţiva ani linuxul va ajunge la o maturitate extraordinară, iar a lucra pe linux va fi cel mai “cool” lucru. Sau, dacă îmi permiteţi, ubuntu va fi pentru windows ceea ce firefox a fost pentru internet explorer.

Îmi pare rău că nu pot împărtăşi experienţa, va trebui să vă instalaţi sistemul.. Este absolut genial să lucrezi pe un sistem care se comportă exact aşa cum vrei si arată cum doreşti.

P.S. Ştiu că vreţi melodia din video. Manau – Mais Qui Est La Bellete


3 responses to “Customizabil”

 1. uuuuuu, a loooot of eye-candy

  iti dai seama ca eu trebuie sa mai pun 2 procesoare ca al meu si tot nu imi va merge ca in video…

  mie imi placuse interfata XGL, dar nu am reusit sa o pun… am incercat sa o adaug unui linux instalat, am incercat cu linuxuri cu XGL inclus deja… nup

  M-am chinuit si eu in ubuntu ceva vreme si destul timp a fost ca o barca de salvare: cand imi pica Win-ul bagam imediat HDD-ul cu Ubuntu. Ba chiar mi-am si comandat un CD.
  Insa nu m-am apucat sa-l costumizez.

  Daca ar porta Adobe CS pe linux as trece definitiv chiar azi.

 2. @iuliux: nu ai nevoie de cine stie ce sistem ca sa-ti mearga efectele alea.
  Am pus beryl pe un PIII @1200mhz, 3×256 mb ddram1 & 64 mb video, si a mers foarte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.