Despre oameni..


Nothing defines humans better than their willingness to do irrational things in the pursuit of phenomenally unlikely payoffs. (Scott Adams)

M-a intrebat cineva de curand de ce nu scriu in blog despre ceea ce fac. Doar sunt web developer. Toti oamenii astia care lucreaza direct cu internetul au bloguri despre industria in care lucreaza.. despre ce fac ei acolo. Si cum mai auzisem intrebarea de cateva ori, am zis ca trebuie intr-un fel sa ma justific.

Nu imi place sa scriu despre calculatoare, net, programre, flash, adobe, web, browsere, google, microsoft si multe alte lucruri din astea cu care lucrez in fiecare secunda, deoarece, in primul rand sunt prea satul de ele, apoi toti scriu despre asa ceva. In acelasi timp, consider ca nu am mare lucru de impartasit in acest domeniu pe care il practic, cel putin nu prin cuvinte si laudareli copilaresti, ci, poate prin lucrurile pe care le fac sau la care particip.

In mare, de asta nu scriu despre ceea ce scriu toti ceilalti. Si apoi, sa trecem la “de ce scriu despre ceea ce scriu”. Nu ca eu as stii despre ce scriu exact, dar prefer sa cred ca scriu despre oameni si despre comportamentul acestora, despre interactiunile de zi cu zi, despre metode de gandire si puncte de vedere, despre stereotipuri si psihologii, despre oameni, in general, fie ca sunt ei prosti, inteligenti, slabi, intransigenti, enervanti, copilarosi, sau rinoceri. Scriu despre oameni, pentru ca de oameni “m-a lovesc” in fiecare zi. Sunt langa ei pe strada, in metrou, pe drum, pe tren, peste tot. Sunt oameni si mi se pare mult mai important sa intelegem cum sa ne comportam unii cu ceilalti si apoi sa trecem la masini, si alte lucruri.

Si daca vreti neaparat, poftim, ;legatura intre programare si oameni este ca masinile sunt facute dupa modul de gandire al oamenilor rationali. Asa cum pentru un om propozitia “Salut”, inseamna o forma de salut, asa si in programre exista formule de salut si multe alte formulte. Si cand vorbesc despre programre nu ma rezum numai la ea, pentru ca, pana la urma in orice industrie, omul si modul de gandire si perceptie al omului este baza.

Va rog, nu uitati asta, si nu mai plecati invers, aplicand la oameni ceea ce invatati de la calculator, pentru ca nu e adevarat si de multe ori nu se aplica. Asadar, Hai sa invatam si sa intelegem comportamentul celor de langa noi, pentru a-i putea aprecia si pentru a nu ne mai distruge neuronii unii altora.

Oamenii sunt cei mai importanti, restul, nimic.!

,

2 responses to “Despre oameni..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.