Nu confundaţi valorile cu abilităţile


Să fii fost ieri când m-a rugat cineva pe iahu mesăngeăr să îi editez o fotografie pentru a o pune într-un CV. Evident, era doar de tăiat o poză aşa că nu mi s-a părut nimic extraordinar de greu şi am acceptat.

Şi totuşi cine a inventat poza în CV ?? De ce se pun poze in CV? Sincer, personal mi se pare o uşoară prostie. Cu ce este mai bun un CV cu poză decât unul fără? Nu-i aşa că cei care cred ca unul cu fotografie este mai valoros decât unul fără, sunt nişte oameni superficiali?

Păi, CV-ul ar trebui să îţi arate puţin din valorile si din abilităţile tale. Cum te ajută o poză în a arăta acest lucru? Ah, nu te ajută.

Consdier că oamenii care îşi aranjează prea mult CV-urile nu au cu adevărat foarte multe valori, cel mult au abilităţi, cum ar fi cea de aranjare a CV-ului. Pur şi simplu încearcă să impresioneze prea mult şi asta mă deranjează. Eu nu cred în chestia aia cu “prima impresie contează” aşa mult. Din pacate majoritatea românilor trăiesc după acest principiu, încă odată, ştiu că suntem un popor de ţaţe aşa că superficialitatea este la ea acasă.  Partea proastă e că şi majoritatea angajatorilor români apreciază foarte mult un CV aranjat. Întotdeauna am crezut că adevaratele valori sunt în spatele unor abilităţi, din pacate sunt confundate rău.

Aşa arăta începutul CV-ului meu cu care m-am angajat cu ceva timp în urmă la o companie, mai puţin din România. Nu are rost sa public şi restul jumătăţii de pagină din care era compus. Şi nu, nu am pus nici colegiul, nici şcoala generală şi nici măcar grădiniţa acolo. Şi asta intră la categoria “efort enorm”, ţinând cont că atunci când m-am angajat la New Media Agency (adică NMA) nu am avut niciun CV. Nu mă laud, vroiam doar să subliniez că am avut norocul să găsesc oameni care au putut vedea mult mai adânc decât o poză de pe o foaie.

,

3 responses to “Nu confundaţi valorile cu abilităţile”

  1. foarte interesant. eu am inteles principiul asta al tau si sunt de acord cu ce spui. insa ce e cu +40? temperatura? circumferinta bratelor? sau varsta si ne-ai mintit? sau…

  2. Păi depinde. Pentru un post de bagaboantă hostesă contează enorm de mult. Sau dacă te bagă într-o reclamă Vodafone cu pleto-bărboşi din Sibiu…
    Sau, de ce nu, poate doar vor să vadă dacă ai sau nu cercel în limbă (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.