Tu faci viitorul, chiar acum


The best thing about the future is that it only comes one day at a time.

tu faci viitorulStateam zilele trecute in fata calculatorului, ca de altfel most of the time lately. nu ma gandeam la nimic, sau cel putin asa credeam eu. dintr-o data ma loveste o amintire veche.. atat de veche incat nici nu mai parea sa fie reala. mi-am adus aminte de tipul care visa 1000 de km de autostrada in romania, sau de cel care visa casa poporului transformata in galerie de arta si multi alti tineri, de care nu prea imi mai aduc aminte. toti vedeau viitorul altfel, il vedeau asa cum nimeni nu isi putea inchipuia. erau extrem de optimisti si decisi chiar sa faca acest lucru, nu doar sa astepte.

Vorbesc aici despre campania “Tu faci viitorul” a celor de la Connex, din anul 2003. O campanie, aparuta, de altfel din dorinta de rebranding a companiei si pe fondul inceperii dezvolatarii economico-social-culturale a Romaniei. Daca, mai va aduceti aminte, spoturile tv aratau tot felul de tineri care visau si vedeam viitorul Romaniei cu alti ochi. Nu stiu daca oamenii aceia si-au publicat romanele sau si-au deschis scoala de balet ori au calatorit in toata Europa intr-un an, dar stiu ca inca nu se aduna 5 milioane de turisti straini pe litoral, nu aveam cea mai mare biblioteca din Europa la Bucuresti. Dar, daca stau bine sa ma gandesc, Romania a fost campioana mondiala in 2006, nu la fotbal ce e drept, apoi si numarul turistilor straini cred ca a tot crescut in ultimul timp, inca nu avem 1000 km de autostrada, dar in acest moment sunt 281 iar pana la sfarsitul lui 2013 vor fi 1767,3 km, din 2004 muzeul national de arta contemporana are sediul in casa poporului , salariul pe conomie nu este 1000 de euro ci vreo 277 de euro, si este in crestere in functie de euro, atat datorita cresterii economice, cat si datorita aprecierii puternice a leului fata de euro.

Hmm.. Connex a crezut in cele mai indraznete vise si poate de asta a fost cumparat de Vodafone.. dar tu?.. tu in ce vise crezi??


2 responses to “Tu faci viitorul, chiar acum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.