Viata cat un rucsac


Rucsacul trebuie sa fie suficient de incapator incat sa iti intre toata viata in el.

Viata cat un rucsacAcum ceva timp am observat o tendinta in cateva bloguri romanesti cunoscute, in care autorii isi descriau continutul rucsacelor. Nu ma impresionat prea mult la acea vreme si nici acum nu pot sa spun ca ma impresioneaza. Ieri insa, plecand, din Bucurestiul asta infect si incercand sa imi fac un fel de bagaj, pun mana pe rucsac si incep sa indes cateva lucruri pe care sa le iau cu mine.

Intr-un mod destul de paradoxal, atunci realizez ca nu mai purtasem acel rucsac pe umeri de ceva vreme. Caldura asta ma topeste si asa, fara ceva in spate, asa ca nu prea pot sa il port vara cu mine. Oarecum uimit, incep sa cotrobai prin el ca un copil care isi regasise o jucarie favorita uitata printr-un colt al camerei. Fiercare obiect, fiecare factura, fiecare lucru, cat de mic din buzunarele acestuia mi aduceau aminte de cate ceva.. sau ma puneau pe ganduri din ce in ce mai tare. Atunci m-am gandit ca ar fi bine sa va povestesc asa putin ce am in mod normal in rucsacul cu pricina(un Earth Gear):

In primul rand, buzunarele interioare. Bag mana in cel din dreapta si scot vreo 3 pixuri. Un pix cu VALPLAST, primit de la George, prin ianuarie. L-am folosit la cateva examene, dar nu s-a dovedit a fi prea inspirational, cu atat mai putin atotstiutor. Apoi un pix albastru, ceva mai gros, “Meronem”, scrie undeva pe el, dar nu prea imi dau seama de cand si de unde este.. poate de la frati-mio de cand a fost in Cipru!?.. not very sure, anyway, mai e un pix aici.. negru.. Hmmm.. ahh, stiu, trebuia sa il dau lui Bogdan,.. e al lui. L-am luat din greseala, cand ne-am intalnit sa vorbim de site.. Bun, am terminat cu pixurile, in acelasi buzunarmai dau de o pliculet de Smecta – you may never know – pe care il tot car cu mine de ceva vreme.. expira in mai 2008, e bine. Apoi dau de vreo 25 de postit-uri roz.. Of.. pe astea nu mai stiu exact de unde le am. Cred ca sunt cele din Alexandria, dar nu mai tin minte sigur.. anyway, sunt aici cu mine si vad ca am si scris odata de mult ceva pe ele.. scrie “18.06 9-13”, iar pe randul urmator “29.06”.. Ahh.. stiu ce e asta.. incepand cu 18 iunie, se puteau recupera orele de sport la facultate, in fiecare zi intre 9 si 13.. si asta se putea face pana pe 29.. :D.. tare.

Apoi, ce mai e pe aici?.. ah da, un pliant de la Hotelul Tivoli din Sovata.. genial hotel. I should really go there again, sometime. Si mai am ceva in buzunarul acesta. poate cel mai de pret lucru din tot rucsacul.. este contractul de inchiriere a garsonierei in care locuiesc acum. Doamne, cat de multe scrie pe el.. nu inteleg mare lucru, asa ca il pun inapoi, in acel buzunar al rucsacului a stat din prima zi in care a fost semnat.. si tot acolo sta si va sta probabil si in continuare.

In celalat buzunar interior nu este mare lucru. doar un simplu calendar de la house of art. Stiu clar si acum cand si unde l-am primit.. eram in magazinul Unirii, undeva pe la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an. Nu l-am folosit niciodata, si nici nu cred ca voi face asta in curand… dar mi-e pur si simplu prea lene sa il arunc, i think..

Apoi ajung la buzunarul din fata. Scot cateva hartii.. gasesc chitanta Pentru plata taxelor de scolarizare pe semestrul al doilea la Cibernetica, si vreo 4 chitante de bancomat. una este de la reiffeisen, de pe 1 martie, apoi inca una de la BCR, ce e drept, putin mai recenta, cam 27 aprilie asa.. si mai sunt inca 2 de pe care nu se mai poate intelege nici unde nici cand au fost scoase. Poate ar fi timpul sa le arunc, dar nu o sa fac asta… daca as arunca tot ce este vechi si nu se mai vede scrisul pe el, unde as ajunge?!.. ce e drept mai erau si alte chestii pe care le purtam cu mine, dar daca nu prea am mai folosit in ultimul timp rucsacul, am mai “eliminat” din ele..

Voi ce aveti in rucsac?..


2 responses to “Viata cat un rucsac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.