What goes around, comes around


A crede in Dumnezeu e ca si cum ai lua o aspirina. nu-ti face nici un rau iar pe deasupra devii mai bun

What goes around, comes aroundDupa cum va tot spuneam, Vreau o discutie.. .
V-as tot bate la cap cu discutii despre destin si cum fara sa stim anumite decizii total instinctuale ne pot influenta, mai departe vietile.

Toate aceste calatorii nu ma fac decat sa am o imagine si mai clara a oamenilor si a societatii.. sa vad cum, ca societate, ne ducem dracu, rand pe rand, desi individual, ne ridicam din ce in ce mai sus. Ce sa zic, nu vreau sa sune ca “Invataturile lui Neagoe Basaram catre fiul sau Teodosie”, dar cu siguranta:

Secolul asta nu imi place.. masele din generatiile de tineri sunt complet pe langa si pe din afara. Bucurestenii ma lasa rece in continuare, ca si americanii, de altfel. Romania turistica, inca mai are multe de invatat. Oamenii, mai au foarte multe de invatat pana cand sa gandeasca asa cum trebuie. Legaturile intre oamenii din tren sunt extraordinar de bune si de ciudate in acelasi timp. Nu sunteti cool, doar asa va credeti. Preturile in tualetele publice sunt invers proportionale cu conditiile. In pivnitele din Sibiu sunt cele mai tari cafenele. Ploaia e mai frumoasa daca e la multe si daca e soare. Rucsacul e mai bland cand e doar al meu. Mi-ar placea ca oamenii sa inteleaga o gluma buna si sa aiba o doza de gandire reala si politicoasa. Cei care isi reneaga trecutul, fac acelasi greseli in prezent. Cei care se cred destepti sunt prosti. Cei care se cred prosti sunt buni. A fi rau cu bunii sau a fi bun cu raii este acelasi lucru. Imi plac subiectele de discutie dinamice, care nasc din alte subiecte le randul lor. Imi plac discutiile despre nimic. Imi plac legaturile dintre oameni care nu stiu absolut nimic unul despre celalalt, dar stiu mai multe decat fata de multi altii. Imi place stilul uniform. Nu imi place neaparat stilul din Sibiu, dar imi place pentru ca este uniform, si imi plac mult oamenii. Imi place sa am tabieturile mele. Imi place sa fiu liber. E bine sa crezi, in ceva, nu conteaza in ce. E bine sa nu iti bage nimeni pe gat credinta. E bine sa speri si sa mergi pe instinc. Iubesc mintea si semnele de prezenta ale mintii. Mintea este poate cel mai bun lucru care s-a intamplat vreodata oamenilor, cel putin unora dintre ei. M-am plictisit sa fiu masculin, si sa fac parte, fortat din generatia asta de tineri care ma dezgusta. Nu vreau sa fiu feminin, nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva…

Cam atat deocamdata.. si pentru ca m-au tot batut la cap in weekendul asta cu Dumnezeu si cu religia si cu biblia.. uite parerea mea, scrisa mai de mult ca un raspuns la un articol:

Zeii au aparut datorita lipsei de explicatie ale fenomenelor si intamplarilor. Apoi s-au dezvoltat in stransa legatura cu dezvoltarea civilizatiilor si a tehnologiilor. Oamnii au inteles cu timpul cum e cu cerul, cu norii, cu ploie, cu muntii, cu pamantul, cu sistemul solar and so on.. insa iata ca, pana la urma am ajuns la un singur zeu, celuia pe care noi il numim Dumnezeu, care stim ca a facut ce a facut si ca face ceea ce face. asa cum einstein zicea catre sfarsitul vietii sale “Cu cat cercetez mai mult universul cu atat cred mai mult in existenta unei fiinte divine”. Si daca nici einstein nu stia ce spune in legatura cu universul.. then who did?!

.. the big bang.. hmm, da si eu ma intreb de ce a fost declansat.. adica.. asa.. cum statea materia si antimateria acolo si se intelegeau ele bine, o foarte mica, mica mica, chiar mai mica decat..si de bacterie.. cea mai mica.. parte din ceva.. a venit si a desfacut.. stabilitatea aparenta.. haosul calm.. totul a fost decis chiar atunci.. exact intr-o fractiune de secunda.. a fost decis absolut toata soarta universului.. chiar in fractiunea in care s-a nascut.. materia a fost mai multa decat antimateria a neutralizat-o pe toata.. si s-au degajat radiatii.. (materie+antimaterie=neutralizare+radiatii) .. care inca le mai prindem cand nu avem cablu cu ajutorul televizorului.. da.. “purecii” sau “zgomotul” imaginii televizorului cand nu avem calbu sau nu avem nimic pe un canal.. sunt ramasita big bang-ului (un documentar de pe discovery science m-a a jutat aici) ..
asa.. revenind.. eu pot sa spun ca acea parte foarte mica de “material” ce a declansat totul este Dumnezeu.. pentru ca acea bucatica a creat cerul, pamantul, plantele, animale, si multe altele.. after all .. avem noi impresia ca putem sa miscam pamantul.. dar nu putem si daca vom putea se va duce draq tot. oricum..

E greu de spus cu siguranta daca exista sau nu , este important ca oamenii sa creada in ceva. Pentru ca aceasta – credinta – ii salveaza.. ii elibereaza. ii face sa faca lucruri peste puterile lor. Acum daca ne mentimen ochii deschisi nu vom vedea ce trebuie, asa ca recomand ochii inchisi cand va ganditi in ce credeti. Cu ochii inchisi va asigur ca puteti “vedea” mai mult. Nu vedeti doar sensul propriu.. incercati sa-l dezvoltati.. credeti.. dar nu neaparat in dumnezeu, in religie, in preoti (de parca ar mai crede cineva in ei) sau in biserica… pur si simplu credeti.. (da chiar si in fotbal – cum spunea reclama – sau lame de ras, sau pantofi sport nike sau iubire, sau in persoana care v-ati dezvoltat-o in minte si nu o gasiti si nu credeti ca exista, sau in suc de morcovi, sau in foi de scris, sau in boxe, sau in durere) .. credeti.. e gratis.. si va face un bine..

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.