comportamentul uman 4 – (sprijin sau impingere)


una dintre marile greseli ale multor oameni este ca nu deosebesc prea mult actiunea de a sprijinii de cea de a impinge. let me make it more clear. atunci cand sprijini pe cineva (fizic sau oricum altcumva) pur si simplu tii acea persoana. hai sa va explic cu putina fizica: pentru a sprijini trebuie sa exercitati o forta egala cu forta cu care cealalta persoana “se lasa” , insa opusa ca sens pentru a neutraliza efectul. astfel cele doua forte se anuleaza, iar persoana pe care o psrijiniti ramane in acel loc. insa diferenta intre a sprijini si a impinge este atat de mica incat multi nu o vad. daca forta cu care incercati sa sprijiniti este mai mare decat forta cu care se lasa persoana, asta inseamna ca impingeti persoana respectiva si nu o mai sustineti. problema e ca poate nu are nevoie sa fie impinsa, are nevoie decat de sprijinul acela, nu are nevoie de mai mult, chiar daca voi puteti oferi mai mult. ca sa va mai dau un exemplu mai clar: atunci cand cineva incearca sa saa cu coarda elastica, si ii este frica si sta pe parginea balustradei. daca vrei sa il ajutati trebuie sa il convingeti sa faca asta si sa ii placa(sprijin). nu trebuie sa il fotati sa faca acest lucru(impingere) let the others do things their own way, and don’t push them!
in alte cuvinte:.. comportamentul uman 3

comportamentul uman 2

comportamentul uman 1

, ,

3 responses to “comportamentul uman 4 – (sprijin sau impingere)”

  1. da, dar daca vrei ca omul respectiv sa evolueze, sa treaca la o alta treapta, sa devina mai bun, mai “bine”, trebuie sa il impingi putin, ca sa nu ramana “in acel loc”…parerea mea!

  2. Pana la urma totul depinde de un “grad de maturitate si consttinta de sine”. Dc acea persoana poate gandi si hotari intru-totul ptr ea trebuie sprijinita, dc nu merge un pic impinsa ;) (cum e la aia mici ;)) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.