Mda!


“In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes.” (Andy Warhol)

Luni, 1 Martie 2010. Orele 15:46. România. Sibiu.

Trenul intră în gară cu multă greutate, cu mişcări asemănătoare  unei babe grase ce încearcă să se ridice de pe scaun. Degeaba mergi cu “săgeata albastră”, dacă arcul este roşu de rugină. La fel ca şi fundurile noastre, suntem bucuroşi că am ajuns şi nerăbdători să coborâm după un drum de 300 de kilometrii, parcurşi în 6 ore şi 40 de minute.

Luni, 1 Martie 2010. Orele 8:11. România. Timişoara.

Trenul accelerat o mie şase sute douăzeci şi patru (în cifre: 1624), pleacă de la linia 2. După o călătorie cu o viteză medie de 45 km/h urma să ajungem acasă, tot la linia 2, în urma unui weekend care şi pentru Johnny Bravo ar fi fost ciudat (vezi: Johnny Bravo – Twilight Zone Jonny)

Luni, 1 Martie 2010. Orele 7:50. România. Timişoara.

Ne-am pus deja bagajele sus. Totul e ok, locurile sunt bune, ceasul din tren arată următoarele: 15.10.2029 07:49 . Măcar ceasul merge bine, îmi spun.. şi apoi îmi dau seama că am împlinit 43 de ani.. doar este 15 Octombrie 2029.  Adică tocmai am trecut de vârsta la care ar fi trebuit să găsesc răspunsul vieţii şi am tuturor lucrurilor.

Luni, 1 Martie 2010. Orele 12:50. România. Vinţu de Jos.

Băi, trebuie să luăm ceva de aici.. Intrăm, în restaurantul Sunshine. La o masă, un cuplu sextagenar savura două ţuici mici. Arată aproape la fel de ciudat ca şi noaptea… – No bine, ia ceva şi hai odata!. 3 Lei mai tarziu, ne întoarcem în tren cu o pungă de pufuleţi şi o apă plată.. Cred că îs expiraţi pufuleţii ăştia.. dracu vine să ia pufuleţi de aici.. Verific punga.. A se consuma de preferinţă înainte de: 15.10.2010.. Mda!

Luni, 1 Martie 2010. Orele 7:20. România. Timişoara.

Băi, eu nu vreau să apar la televizor… -Păi, de ce dracu ai semnat aia?..

Duminică, 28 Februarie 2010. Orele 11:00. România. Timişoara.

Băi, dar eu cum îmi usuc părul?.. Oare au feon ăştia? – În hotelul asta?.. mi-e foarte greu să cred.. 3 stele pe dracu, poate 3 sferturi de stea. Anyway, mă duc să văd jos dacă au…

4 minute mai târziu

Am făcut rost de feon.. Evident, că nu aveau.. dar mi l-a dat recepţionera pe al ei-Băi, dar miroase a ars.. – Nu contează mă, e blondă recepţionera, e ok.

Duminică, 28 Februarie 2010. Orele 13:00. România. Timişoara.

Piaţa Victoriei din Timişoara e plină.. Vânzătorii de mărţisoare sunt la posturi. Sute de oameni se înghesuie pe la fiecare să vadă ce are.. Aglomeraţie, lume multă.. Într-un final, reuşim totuşi să ajungem în partea cealalta a pieţei, care nu este populată de tarabagii..

Salut, sunt Dan Finţescu de la Prima Tv… în slow motion, văd doi cameramani cum se poziţionează fix în faţa noastră. .. dacă răspundeţi la 2 din 3, atunci premiul e al vostru… ce dracu se întâmplă?.. il ştiu pe ăsta, prezenta toate emisiunile acelea de adolescenţi .. ce vrea de la noi?.. .. Aşadar, nu trebuie decât să răspundeţi la nişte întrebări din cultură generală. Premiul pe care îl puteţi câştiga este un feon.. Mda!

Duminică, 28 Februarie 2010. Orele 12:30. România. Timişoara.

De abia descoperisem centrul Timişoarei.. Sibiul e mai fain.. de o mie de ori.. Ce magazine.. În faţa mea, văd un jandarm, lângă el o domniţă cu microfon şi un tip cu o camera.. Nu văd niciun logo, probabil vreo televiziune locală.. ce dracu fac aştia.. Hai mai într-o parte.. numai în background la un jandarm nu vreau să apar la tv. Ne dăm mai într-0 parte, jandarmul ne urmăreşte cu privire şi de odată atacă. Cel cu camera vine peste noi, microfonul este pus şi el în scenă rapid.. Din partea Jandarmeriei Timiş vă oferim acest mărţişor şi vă urăm o primăvară excelentă.. Merci, ciao!.. – Ce dracu, ma.. de ce nu l-ai pupat? Tocmai îl vedea nevasta la tv cum e pupat de tot felul de femei. Mda.. numai la televiziunea din Timişoara nu mai apărusem..

Luni, 1 Martie 2010. Orele 14:00. România. undeva pe drum spre sibiu.

De abia aştept să ajungem.. Nu mai îmi simt fundul.. – da.. şi eu.. Mi s-a făcut şi foame.. – Da, şi mie.. şi ştii ce aş vrea acum? O ciorbă de perişoare.. Chiar am poftă.. dar oricum acasă nu am nimic, tu măcar trebuie să ai ceva mâncare gătită.. au făcut ai tăi ceva..

Luni, 1 Martie 2010. Orele 16:00. România. Sibiu.

Băăii.. când am ajuns acasă, aveam ciorbă de perişoare.. Mda!


5 responses to “Mda!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.