September 30, 2007 | In: ceilalti, personal

Imaginatia nu intra intr-o cutie de carton

Degeaba ai aripi, daca stai inchis intr-o cusca.

Imaginatia nu intra intr-o cutie de carton

In ultimul timp mi-am dat seama ca a trebuit sa selectez foarte mult din ceea ce citesc, vad, mananc, respir, dorm, visez, vreau, etc. Nu mai am timp de prea multe experimente in legatura cu nimic, asa ca atunci cand iau o decizie nu pot face mai mult decat sa sper ca experienta mea in acel domeniu(oricare ar fi el) a dus la o alegere buna.

Da, si eu ma intreb de multe ori de ce s-a ajuns aici si cam tot de atatea ori nu gasesc un raspuns foarte clar. Insa, cel mai simplu si mai concret raspuns este ca “nu mai am timp”. Da, nu mai am timp sa vad, sa testez, sa gust, sa inteleg. Sunt presat de lipsa disponibilitatii de a lua decizii bine gandite, dupa cum de altfel spuneam.

Dar nu despre deciziile mele vroiam sa va vorbesc ci despre cum oamenii sunt fortati sa isi depoziteze “bagajele” in spatii limitate. Despre cum imaginatia nu ar trebui sa fie pusa in cutii de carton, oricat ar fi ele de mari, deoarece imaginatia este nelimitata, indiferent de om sau de starea acestuia, imaginatia, nu trebuie fortata sa respecte nicio regula, nici macar de spatiu, si cu atat mai putin de timp. Este total irational si impotriva creatiei sa se impuna reguli, si, mai grav, sa se respecte.

Este complet aiurea sa fim limitati in gandire si in tot ceea ce facem de niste reguli absurde..

NU pot sa colorez numai in interiorul liniilor.

Related Posts:

3 Responses to Imaginatia nu intra intr-o cutie de carton

Avatar

Maria

October 1st, 2007 at 00:18

“NU pot sa colorez numai in interiorul liniilor.” fain.
Doua carti pe care ti le-as recomanda(desi nu neaparat despre asta era vorba) sunt 1984 si Convorbiri literare cu Octavian Paler. Ti-as recomanda-o din plin pe a doua pentru ca te va suprinde asemanarea intre tine si Paler. Pe mine una m-a facut sa-l apreciez si mai mult!

Avatar

silvia

October 1st, 2007 at 11:18

nici nu trebuie sa colorezi numai in interiorul liniilor. oamenii care au tras liniile alea habar n-au cine esti tu si cum arati pe dinauntru.
imaginatia, dupa mine, e tot ce avem mai “al nostru”.

Avatar

In fiecare zi.. | Aurelian

October 4th, 2007 at 13:58

[…] Imaginatia nu intra intr-o … 30 / 09 / 07 […]

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857