October 4, 2007 | In: ceilalti, comportamentul uman, personal, simplica-te

Mai umani, mai surprinzatori

It will only make you happier.

Mai umani
Oamenii au uitat de oameni. Au uitat ce le place lor si au uitat ce le place si celorlalti. Au uitat ca printre cele mai importante trairi sunt momentele surprinzatoare. Sunt momentele acelea care te iau total pe nepregatite si iti aduc o veste buna, sau un lucru bun.

Va aduceti aminte cand si cine v-a facut ultima supriza (pozitiva)? Sunt sigur, ca fiecare stati putin sa va ganditi pana cand va aduceti aminte, ceea ce e rau. Nu mai stim sa facem surprize si ce e si mai rau, nu stim ca ceilalti au nevoie de surprize. Suprizele sunt importante pentru noi, pentru umanitatea si optimismul nostru. Te scot din starea de letargie sau de normalitate in care esti si cum este un lucru instantaneu, il simti cu atat mai mult mult mai “ridicat”, mult mai bun, poate si decat este, tocmai prin faptul ca este o surpriza si nu afli, incetul, cu incetul.

Noi, oamenii, am uitat sa ne bucuram pentru lucrurile mici, deoarece suntem prea obisnuiti cu ele. Nu mai stim sa luam o oarecare piatra de pe strada, sa ii spunem ca este “cine-stie-ce” si sa ne jucam cu ea o zi intreaga. Nu mai stim sa ne surpsindem, nu mai stim sa fim inventivi, creativi si cu atat mai putin umani. Suntem o specie ce are nevoie de joaca, de uimire, de sclipire si de trairi puternice destul de des. In ultimul timp nu facem decat sa ne stresam pe lucruri neimportante, in loc sa facem ceva sa schimbam intr-un fel situatia.

Priviti mai adanc, incercati sa le faceti o bucurie celorlalti, daca nu azi, macar maine. Nu stiu, duceti-le flori, fara niciun motiv special, sau cumparati-le albumul nou al formatiei lor preferate, pe care nu il aveau, sau luati-i cu voi intr-o excursie undeva. Nu stiu, vedeti ce le place celorlalti si impresionati-i. Nu trebuie sa fie neaparat ceva care poate fi cumparat, sau care sa fie scump neaparat.. din contra, de multe ori lucrurile marunte sunt mult mai importante. Nu stiu, dati un telefon unor prieteni vechi cu care nu ati mai vorbit de luni de zile, vizitati niste rude in alt oras, spuneti-le doar cu o zi inainte, macar sa fie acasa.

Si de ce nu?.. surprindeti-va pe voi insiva mai intai. Duceti-va in gara si cumparati un bilet la primul tren care pleca. Sau duceti-va in orase unde nu cunoasteti pe nimeni si faceti cunostinta cu oameni de acolo, fara a fi intruziv, pur si simplu integrati-va.. nu stiu beti o limonada la o terasa insorita intr-o sambata dimineata, nu conteaza, cel mai important e sa nu planificati totul.

Lasati-va simturile si gusturile sa va duca oriunde daca vreti surprize pentru voi, si vedeti ce le place celorlalti, pentru a ii surprinde.. ah.. si regula de baza – sa nu se astepte niciodata..

simplica-te

Related Posts:

4 Responses to Mai umani, mai surprinzatori

Avatar

ruxandra

October 4th, 2007 at 11:39

bun bun!
ar trebuie sa lansam o campanie! “simplica-te” or something!

Avatar

Adriana

October 5th, 2007 at 22:39

“surpsindem”

in rest,totally agree

Avatar

Pentru cine se nimereste | Aurelian

December 29th, 2007 at 21:02

[…] Lucrurile astea, oricat de mult te-ai pregati pentru ele, nu or sa iti fie mai usor sa le gasesti, ci iti va fi doar mai greu sa le cauti. Cateodata e mai bine doar sa asteptam si sa reactionam “proaspat” in fata nevoilor si nu sa le anticipam. Pana la urma, asta reprezinta mult din calitatea noastra de a fi umani.. sa fim flexibili in gandire.. sa fim suprinzatori.. […]

Avatar

Arta cerşetoriei - Aurelian

June 29th, 2008 at 20:25

[…] Încearcă să dai ceva înapoi, eu chiar cred în Karma, aşa că surprinde-mă; […]

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857