November 14, 2007 | In: ceilalti, informez, personal

La Cafenescu.. am fost

La Cafenescu.. am fost
Sunt putine locuri in Bucuresti unde poti intalni oameni adevarati. In special pentru ca in Bucuresti sunt putini oameni adevarati. Sunt putine cafenele unde inca exista spiritul de cafenea. La Cafenescu este unul dintre aceste locuri. Ceaiuri, cafele, scortisoara, limonada, si multe altele. Toate aveau un farmec aparte, toate miroseau atat de dulce servite in acele canapele rosii sau negre.. printre acele carti, printre acei oamenii, in acel stil atat de familial, atat de simplu.

La Cafenescu, era locul in care ne ascundeam de Bucuresti. Era locul in care visam sa plecam cu trenul oriunde in tara.. spun “era”, deoarece urmeaza sa se inchida. Ca orice cafenea cu adevarat buna, care nu este pentru oamenii falsi ai bucurestiului, urmeaza sa ramana doar o amintire.. un mit.

Imi aduc aminte prima oara cand am auzit de el, imi era prezentat de o colega de facultate, care mi-a spus ca este “cafeneaua aceea in care nu se serveste alcool”.. Mi-am zis ca trebuie sa incerc, si nu am regretat niciun pic.. Zilele de vara, erau mai racoroase cand erau sorbite prin paie groase alaturi de multe cuburi de gheata. De fapt, cred ca acolo, a fost singurul loc in bucuresti unde am baut limonada buna.

Imi pare rau ca Sambata, 17 noiembrie, va fi ultima zi a acestui loc magic.. si spun magic, deoarece este printre singurele locuri adevarate din acest oras imputit plin de mall-uri si de “oameni-mall”.. Inca un motiv sa ma mut in Sibiu.. dar, despre asta, altadata.. pana atunci, va recomand sa savurati un video de prezentare a cafenelei precum si blogul(gasityi linkul mai jos) celor care au dus in spate cafeneaua timp de cativa ani..

Links:
Blog La Cafenescu
Site La Cafenescu

Related Posts:

3 Responses to La Cafenescu.. am fost

Avatar

epic

November 14th, 2007 at 10:24

Of…alta oaza de odihna se inchide. Asta e bucurestiul…un loc unde bunul gust nu primeaza.

Acum vreo 3 luni s-a inchis si ceainaria unde imi petreceam putinul timp liber. Mi-a trebuit mult timp sa gasesc un alt local, dar spre disperarea mea, vad ca incepe sa fie populat numai cu snobi care vin sa bea orice altceva mai putin ceai.

Daca tu te-ai saturat de orasul asta, gandeste-te la mine care m-am nascut in smoala asta. Nu esti singurul care vrea sa traiasca la Sibiu. :)

Prostia ucide viitorul. Pacat…

Avatar

silvia

November 14th, 2007 at 20:11

si eu chiar o sa stau in sibiu! este singurul plan de care ma tin, serios. am inceput sa-l si verbalizez, sa ma obisnuiesc cu el.
in alta ordine de idei, zau ca e mare pacat ca se inchide

Avatar

Viorel

November 15th, 2007 at 11:30

A fost Cotroceni.
Va fi fost Cafenescu…

Insa probabil vor mai fi.

Stii unde se mai poate bea cidru in Bucuresti?

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857