May 15, 2008 | In: personal

Cum să NU faci proiecte (pe internet)

Tot am văzut de ceva vreme cum foarte mulţi oameni îşi fac afaceri, sau vor să îşi facă. Nimic rău în asta, partea proastă este că majoritatea habar nu au cum să facă un proiect sau cu atât mai puţin o afacere.

Nu mă înţelegeţi greşit, nu vin eu să vă spun cum să faceţi, doar să vă împărtăşesc unele lucruri pe care eu le-am învăţat în ultimul timp.

În primul rând, nu ajută cu aproape nimic dacă îţi setezi un obiectiv şi apoi doar aştepţi să îl atingi fără să ai şi o abordare. Şi spun asta, deoarece această problemă mi se pare cea mai des întâlnită şi cred că apare din cauza lipsei de profesionalism, sau a neglijenţei. Metoda pe care Six Sigma o propune este D.M.A.I.C.

  • D – Define
  • M – Measure
  • A – Analyze
  • I – Implement Improve
  • C – Control

Aşadar, se defineşte obiectivul, se măsoară ce există în acest moment, se analizează cum se poate atinge obiectivul şi ce schimbări trebuie aduse, se implementează masurile ce rezultă din analiză, iar apoi rămâne doar să se verifice dacă totul rămâne aşa cum trebuie pentru a se atinge obiectivul..

Dacă nu, eu zic să ne propunem cu toţii să fim milionari în euro şi apoi să aşteptăm să pice de undeva..

Related Posts:

2 Responses to Cum să NU faci proiecte (pe internet)

Avatar

ruxandra

May 15th, 2008 at 17:40

cel mai important e sa stii diferenta dintre un muzician si un lautar. fa afaceri ca un muzician, nu canta dupa cum te-ai trezit de dimineata. iar cand nu mai ai public, e cazul sa iti dai seama ca a venit timpul sa canti la alta masa.

Avatar

cecilia

May 20th, 2008 at 11:57

frate, io zic sa nu mai fiti voi asa invidiosi si sa lasati oamenii sa fie milionari, ca nu stiti voi ce e ala PM, da?
hai va pupez

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857