November 1, 2011 | In: personal

Why Greece will fail gracefully

Anunţul premierului grec că va organiza un referendum în legătură cu sprijinul financiar acordat este unul dintre cele mai pure dovezi democratice din istoria recentă.

E clar că grecii au o problemă cu finanţele în general, dar e şi mai clar că ei sunt singurii care au ştiut de la început ce înseamnă democraţie şi continuă să ne dea lecţii chiar şi acum, la mai bine de 2000 de ani de la primele semne ale democraţiei.

Nu contează rezultatul acestui referendum, nici măcar dacă Grecia va părăsi zona Euro.. ce este cu adevărat important este că guvernul elen a ştiut că este crucial să îi întrebe mai întâi pe cetăţeni ce vor. Decizia este a cetăţenilor, ei îşi aleg soarta.

Grecia este definiţia democraţiei, în cel mai pur stil. Democraţia eliberează cetăţenii, împrumuturile nu.

Related Posts:

3 Responses to Why Greece will fail gracefully

Avatar

Tudor

November 1st, 2011 at 17:03

Sunt curios ce vor vota cei despre care e vorba in articolul asta: http://p.ly/7CpfR . Puterea pusa in mana prostimii nu rezolva probleme. Plus ca majoritatea grecilor vor vota *continuarea imprumuturilor* in locul unor masuri drastice de austeritate, singurele care pot salva tara…

Avatar

Aurelian

November 1st, 2011 at 17:14

Repet, nu e despre cine şi ce va vota.. este vorba de principiul fundamental din spatele acestei decizii.

Avatar

Tudor

November 2nd, 2011 at 10:27

Nu e nici un principiu fundamental. Ca sa-si salveze scaunul Papandreou pune in pericol stabilitatea intregii Europe printr-o retorica ieftina. Iar ei *oricum* trebuie sa dea inapoi banii care i-au luat – falimentul si stergerea datoriilor externe vin cu conditii dure care sigur nu vor fi acceptate de taranul cu Cayenne la referendum – asa ca in ultima faza, decizia nu e a lui sau a poporului grec.

Exista posibilitatea ca pe solul elen sa aterizeze niste “trupe de mentinere a pacii”, asa, ca sa calmeze spiritele incinse de atata democratie. Ai ascultat discursul lui Merkel, nu? Solutia pentru greci e simpla: miscat hoitu’ la munca, fara plaja, fara ouzo si tzatziki doar in pauza de masa de jumate de ora.

Comment Form

Abonează-te prin Email

Categorii

Foto

111411001001919917896878863857