3+1 prezervative = -1 copil


Am tot citit in ultimul timp despre cum populatia globului imbatraneste si ca sunt nascuti din ce in ce mai putin copii. Apoi am observat in prezentarea lui Hans Rosling (pe care o puteti vedea mai jos) cum tarile care sunt in curs de dezvoltare au familii din ce in ce mai putin numeroase.
Asadar, daca acum multi zeci de ani familiile nu aveau foarte multi bani, sau facilitati dar aveau multi copii, acum cand “avem totul” nu avem copii.. Ratez eu ceva??.. ce s-a intamplat?

Si am ramas cu intrebarea ce s-a intamplat pana mai zilele acestea cand am vazut ca Durex ofera 3 prezervative la pachet + 1 gratis. Atunci am inteles.. Toate aceste metode contraceptive, impreuna cu lipsa timpului de care va ziceam ieri, au dus aici. Priviti care este graficul cautarilor pe google, comparand cuvintele “durex” si “strawberries” ..
3+1 prezervative = -1 copil
Observati cum cuvantul “durex” a crescut constant in cautari, pe cand “capsunile” au ramas aproximativ constante, daca nu, chiar au inceput sa scada in ultimul timp.
Totusi, nu zic ca nu trebuie sa folosim metode contraceptive, din contra.. vroiam doar sa notez legatura dintre o companie care ofera un prezervativ in plus si cativa copii nascuti, in minus.

Hans Rosling: New insights on poverty and life around the world (video – pentru cei care vizualizeaza intr-un reader, recomand sa intrati pe site ca sa il puteti vedea corect)..


One response to “3+1 prezervative = -1 copil”

  1. Trebuie considerat si faputl ca, pe masura ce conditiile de trai si asistenta medicala se imbunatateste, chiar si in tarile subdezvoltate, parintii nu mai au nevoie sa hraneasca atatea guri pentru a se asigura ca suficienti dintre urmasi supravietuiesc pana la maturitate. In plus, scade dependenta fata de acei copii maturi pentru ingrijirea la batranete.

    In tarile supra-dezvoltate de astazi, scaderea ratei natalitatii a avut loc cu mult inainte de a aparea Durex cu promotii de genul 3+1 sau, de fapt, cu orice fel de anticonceptional. Asa ca, Durex poate fi considerat responsabil pentru o masura anticonceptionala ieftina si usor accesibila, cu urmarile de rigoare, nu pentru intreaga scadere a natalitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.