Imbatranirea este un proces de mentalitate


Never fear growing old; there are many who have never had the privilege

Radio 1

Duminica aceasta BBC Radio 1 implineste 40 de ani. Da, acest radio emite de 40 de ani. Inainte sa va nasteti, voi, cei care cititi aceste randuri acum. Anul asta, o sa implinesc si eu vreo 21. Si de ceva vreme, ma tot gandeam ca am cam imbatranit.. si toti cei de prin jurul meu se plang de asa ceva. Dar revenind la radio1, mi-am dat seama ca imbatranirea este un proces care tine de gandire, insa nu este ceva real, de luat in seama. Da, intr-adevar, vederea incepe sa ne lase, fizicul nu ne mai ajuta, metabolismul ne scade, si tot asa.. dar in principiu, esti atat de tanar sau de batran pe cat vrei si te simti ca esti. Tot zic de radioul acesta, deoarece in acest moment este cel mai ascultat radio din lume, cu zeci de milioane de ascultatori. Numai emisiunea de dimineata, pe care o ascult si eu in fiecare zi are vreo peste 7 milioane de ascultatori. Partea interesanta e ca majoritatea ascultatorilor acestui radio sunt tineri!.

So, tinerii asculta acest radio imbatranit, peste care a trecut 4 decenii de muzica, 4 decenii de oameni care au impins de la magnetofoane, pana la casete si cd-uri, iar mai nou trag de mouse-uri pentru ca tot procesul este digital. So, imbatranirea Radio 1 nu l-a facut decat sa evolueze si mai mult sa fie mereu in frunte si sa lanseze mereu formatii si melodii noi, care au lasat o urma imensa in spate. Sunt sute, mii de formatii si de melodii care s-au lansat la acest radio cu mult inainte de a fi auzite oriunde altundeva.. si asta nu arata decat devotamentul oamenilor de acolo pentru nou si entuziasmul lor.. pana la urma, nu entuziasmul si devotamentul pentruy lucruri noi ale fiecaruia stau la baza tineretii???

Tineretea este ceva care tine de mentalitatea noastra si nu de varsta.. cunosc multi oameni morti care au 18 ani, dar cunosc si multi tineri la peste 35. Nu cantitatea conteaza, ci calitatea.. indiferent despre ce vorbim.. Fiti minori, chiar si la 40 de ani.

,

2 responses to “Imbatranirea este un proces de mentalitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.