Scrisoare deschisă


Mă numesc Aurelian şi ştii la fel de multe despre mine ca şi maică-mea înainte să mă nască. Avea impresia că voi fi fată.

Şterg, scriu din nou. Nu aşa ar trebui să înceapă. Sună bine, dar parcă arunc cu un aer de superioritate în ei. Nu e în regulă.

Salut, mă numesc Aurelian şi m-am mutat în Sibiu de curând. ..

Nu. Nu sunt eu.  Cum aş putea să spun în câteva cuvinte cum sunt şi de ce sunt aşa fără să înşir adjective?.. Cum aş putea să explic unor oameni care nu m-au văzut niciodată şi nu m-au auzit niciodată felul meu de a fi?


După mai multe încercări..

Salut,

Am ales să mă mut în Sibiu acum câteva luni, după ce mi-am dat seama că ritmul Bucureştiului nu se sincroniza de loc cu “bioritmul” meu. De atunci locuiesc aici, deşi de multe ori am impresia că trăiesc în 3 locuri în acelaşi timp. Încă trec destul de des prin Bucureşti şi prin Alexandria – oraşul natal – iar drumurile între Sibiu, Bucureşti şi Alexandria au ajuns să fie cam la fel de dese ca şi momentele când mă duc la supermarket să cumpăr mâncare.

Am 1,87 şi un păr care este de multe ori mai încăpăţânat decât toţi ceilalţi oameni la un loc. Îmi place să nu depind de nimic, iar libertatea mă face fericit; poate tocmai de asta nu fumez şi îmi place să mă plimb cu trenul spre locuri unde nu am mai fost.

Mă numesc Aurelian şi ştii la fel de multe despre mine ca şi maică-mea înainte să mă nască – avea impresia că voi fi fată.

Tu cine eşti? Da, tu, care citeşti aceste cuvinte chiar acum. Cine eşti?

, ,

12 responses to “Scrisoare deschisă”

 1. Stiu ce vreau si stiu ca nu o sa am tot ce vreau.
  Sunt in Franta desi as vrea sa fiu in Romania, desi desi stiu ca nu o sa fiu fericita acolo.
  Iubesc dar asta ma face sa ma simt dependenta si as vrea sa am curajul sa renunt, insa nu as fi fericita.
  Vreau sa vorbesc si sa impartasesc insa de cele mai multe ori nu am chef.
  Cel mai important pentru mine este sa fiu eu insami…uf…nu am reusit

 2. sunt silvia, am 23 de ani si ma simt de 16. ma sperie responsabilitatile, nu folosesc backspace, iubesc, iubesc marea, beau multa cafea, nu suport sa ma trezesc de dimineata, nu m-am vopsit niciodata, nu stiu sa merg pe tocuri, nu-mi place ca nu am reusit sa ma adaptez la job, fac planuri sa plec din bucuresti si iubesc faptul ca de data asta nu le mai fac singura. cateodata abuzez de “si”, pentru ca imi place sa continuu povesti.
  multumesc ca-mi dai ocazia de a spune “stiu eu pe cineva care s-a mutat in sibiu…”.

 3. sunt silvia.. una dintre ele.. am 20 de ani si azi am impresia ca pot sa spun cate ceva din “ce si cine sunt eu”.. sunt studenta si imi place.. am un job care miroase frumos (stii si tu aurelian.. la propriu).. am un prieten pe care il iubesc si un iubit care imi e prieten.. am propria mea canapea ikea si o carte de versuri de cesare pavese.. merg pe strada cu mainile in buzunare, cu privirea aiurea si cu capul in nori.. imi place sa vorbesc la telefon cu oamenii de la care am imprumutat sau am furat ceva la un moment dat.. urasc autobuzul 139 si diminetile fara lumina.. ascult zebre si franturi din convorbirile oamenilor de pe strada.. ma imbrac in verde si mov si imi scriu, din nou, gandurile pe patratele de matematica.. prietenul meu imi spune patratel.. sunt, am si fac ceea ce mi-ar placea sa fiu.. si sa am.. si sa fac.. te salut

 4. Salut,

  Eu nu am ales mai nimic pana acum, totul a venit “de la sine” si de la altii, libertatea e doar aparenta, si…. sunt un optimist. Am 18 ani.
  Locuiesc in Alexandria pe care il strabat zi de zi de vreo 2 ori pe jos. Imi plac, totusi, orasele in care jumatate de ora este timpul maxim alocat unei deplasari.

  As pleca in orice moment undeva departe, cu orice mijloc de transport, ascultand muzica in casti pe drum, dar m-as intoarce repede.
  Daca as putea as pune Romania pe primul loc in lume.
  Nu sunt foarte inalt, dar raportul inaltime – greutate e mare. Imi place numele meu. Nu sunt rasist, dar fac adesea generalizari la grupuri de oameni.

  Sunt vesel mare parte din timp si ma numesc Iulius…

 5. Adriana,
  Cum care Adriana?
  Aia caruia ii place fotografia si ciocolata.
  Aia cu care ai stat pe pod cand ne-a intrebat fetita daca poate ajunge la cer.

  Melancolica? Nu chiar,dar trebuia sa gasesc o modalitate draguta sa “intervin” ,doar nu era sa zic, aia care ti-a spart aparatu foto.:)

  Salutare sibiene.

  Un flutur.

 6. nu’i bine ca’am zis asta ca deja te intrebi: “de ce’o fi zicand asta? oare cum si’o fi dat seama? da’ de unde, habar n’are, nu ma cunoaste! degeaba scrie ca si asa uit cine e sau cum o cheama :P” – cate’am nimerit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.